Полузащитникът на Челси Н`Голо Канте ще премине в шампиона на

...
Полузащитникът на Челси Н`Голо Канте ще премине в шампиона на
Коментари Харесай

След Бензема, Ал Итихад договори и Канте

Полузащитникът на Челси Н`Голо Канте ще премине в първенеца на Саудитска Арабия Ал Итихад, заяви журналистът Фабрицио Романо.

Договорът на Канте с британския клуб изтича в края на сегашния месец, тъй че Ал Итихад няма да заплаща трансферна сума за правата му.

32-годишният французин обаче ще получава умопомрачителните 100 милиона евро на сезон, като в тази сума са включени и рекламните контракти.

Според Романо Канте ще постави подписа си под контракт за 2 години, като към този момент е минал сполучливо медицински проучвания в Лондон.

Н`Голо Канте прекара седем години в Челси, в които завоюва по един път купата в Англия, купата на страната, Шампионската лига, Лига Европа, Суперкупата на Европа, както и Световното клубно състезание.

Преди това той завоюва и трофея във Висшата лига с Лестър, а през 2018 година стана международен първенец с националния тим на Франция.

Преди дни Ал Итихад притегли и сънародника на халфа Карим Бензема от Реал (Мадрид).

Пристигането на носителя на Златната топка пък слага под въпрос бъдещето на най-хубавия изпълнител в локалното състезание Абдерразак Хамдала, написа организация " Ройтерс ".

Ал Итихад притегли втория най-хубав голмайстор в историята на „ Кралския клуб “ с контракт за 3 сезона. Френският нападател означи 354 гола по време на 14-годишния си престой в испанския гранд. От саудитския клуб към този момент потвърдиха, че Карим Бензема ще получи фланелката с номер 9, вместо Хамдала.

32-годишният марокански национал изигра основна роля при триумфа на Ал Итихад през предишния сезон и завоюването на първа купа от 2009-а насам. Три години по-младият от Бендема нападател вкара  21 гола в 26 мача и завоюва наградата за най-хубав изпълнител в шампионата, изпреварвайки Андерсон Талиска от Ал Насър и Одион Игало от Ал Хилал.

Футболистът показва успокоение при изявлението си за локални медии в Саудитска Арабия по-рано през седмицата.

" Приветстваме един състезател, който може да помогне на тима. Той е добре пристигнал и ние нямаме проблеми. Ние сме огромни футболисти, привикнали сме на вътрешната конкуренция и сме разполагаем ", съобщи Хамдала.

Очаква се Карим Бензема да бъде водещ нападател в тима, до момента в който Абдерразак Хамдала ще би трябвало да одобри второстепенна роля или да си потърси нов отбор сходно на някогашния футболист на Ал Насър Венсан Абубакар след привличането на Кристиано Роналдо в клуба.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР