Получилият четири награди Икар спектакъл Танцът Делхи е гвоздеят в

...
Получилият четири награди Икар спектакъл Танцът Делхи е гвоздеят в
Коментари Харесай

Спечелил куп награди спектакъл е гвоздеят на „Варненско лято” тази вечер

Получилият четири награди „ Икар ” театър „ Танцът Делхи ” е гвоздеят в програмата на театралния фестивал „ Варненско лято ” довечера.

Постановката беше отличена за постановка (Галин Стоев), за водеща женска роля (Радина Кърджилова), за поддържаща женска роля (София Бобчева) и за сценография (Никола Тороманов), а също така беше номинирана в категориите за водеща женска роля (Радена Вълканова) и за майсторско техническо реализиране.

„ Танцът Делхи “ се състои от седем едноактни пиеси, издигнати към една тематика с нейните вариации. Мястото на действието и героите остават едни и същи: в чакалня на болница шестима души губят или печелят обичан човек, плачат, смеят се, обичат, предават се един различен, спорят и се помиряват. В сърцето и на седемте истории е прикрит един тайнствен танц, който вечно бележи оня, който го е видял.

Постановката стартира от 19:30 на Основна цена в Драматичния спектакъл „ Стоян Бъчваров ”, а билетите са на цени от 15 до 22 лв..

За втора поредна вечер феновете ще могат да гледат и престъпната комедия „ Редки тъпанари ” на режисьора Теди Москов. В спектакъла на русенския спектакъл „ Сава Огнянов ” вземат участие Мая Новоселска, Роберт Янакиев, Йосиф Шамли, Александър Сано и Явор Бахаров, който беше отличен с „ Икар ” за поддържаща мъжка роля.

Постановката е въодушевена от известния италиански филм „ Неизвестни причинители ” на Марио Моничели, получил номинация за „ Оскар “ през 1958 година Неуспял състезател, провалил се юрист, некадърен сицилиански мафиот са единствено част от групата непохватни крадци, които се пробват да оберат заложна къща.

Смайващо непрофесионални, те са изцяло несъответствуващи за работата, с която са се захванали. Освен да натрупат бързи пари, те желаят и да станат известни, което е и в цялостно несъгласие с „ работата ” им. А редом с кражбата се зараждат и две любовни истории.

„ Редки тъпанари ” ще се играе от 19:30 ч. на сцена „ Филиал ”, цените на билетите са 15,18 и 20 лв..

На сцената на Куления спектакъл от 18 ч. ще може да бъде гледан образният театър по претекстове от античната митология „ Орфей ” на режисьора Боян Иванов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР