Получени са общо 54 кандидатури в конкурса за участие в

...
Получени са общо 54 кандидатури в конкурса за участие в
Коментари Харесай

Получени са 54 кандидатури за участие в инициативата `Журналисти в училище`

Получени са общо 54 кандидатури в състезанието за присъединяване в петото юбилейно издание на самодейността „ Журналисти в учебно заведение “. Тази година борят на получените оферти се е нараснал, съпоставено с предходните издания на състезанието. Кампанията става все по-популярна измежду учебни заведения от цялата страна и от ден на ден възпитаници поемат самодейност да поканят „ Журналисти в учебно заведение “. Списък с претендентите, вижте на уеб страницата на Фондация „ Работилница за цивилен начинания “.

„ Журналисти в учебно заведение “ среща възпитаници от цялата страна с публицисти, свързани с премиите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “. Срещите дават опция за повишение на медийната просветеност измежду подрастващите и подтикват младежите да бъдат цивилен дейни. Заедно с това самодейността предизвика интереса на учениците към публицистиката като кариерен избор.

В интервала 18 декември – 28 февруари учебни заведения от цялата страна имаха опция да изпратят своите мотивации за присъединяване. От всички получени 54 кандидатури най-вече оферти идват от междинни учебни заведения – 50%, следвани от професионални гимназии – 24%. На последващо място с по 9,2 % се подреждат езикови гимназии и съществени учебни заведения. Общо 7,6% от предложенията са от природо-математически гимназии и национални учебни заведения.

Участниците в състезанието са от общо 42 разнообразни обитаеми места в страната. Най-много оферти тази година са от Враца – общо 4, следвани от Кърджали, Сандански и София - с по 3. По две оферти са изпратени от Варна, Добрич и Карлово.

Училищата, които ще вземат участие в самодейността ще бъдат определени от Обществения съвет на Фонд „ Валя Крушкина “ по следните критерии: мотивация за участие; проявен интерес от страна на учениците; брой възпитаници, декларирали присъединяване в срещата; брой поданици на обитаемото място, където се намира кандидатстващото учебно заведение (под 100 000 души); авансово обмисляне на срещата. По места срещите с публицистите ще се организират до 20 юни 2018 година

„ Журналисти в учебно заведение “ е самодейност на Фонд „ Валя Крушкина “ при Фондация „ Работилница за цивилен начинания “. През последните две години самодейността набира все по-голяма известност в цялата страна. Само през миналата 2017-та година повече от 3 000 учениците от 26 учебни заведения в цялата страна се срещнаха с публицисти, свързани с премиите „ Валя Крушкина – публицистика за хората “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР