получава магистърска степен по бизнес администрация в Маастрихтското училище по

...
получава магистърска степен по бизнес администрация в Маастрихтското училище по
Коментари Харесай

EURACTIV: Кипърец обяви, че бизнесът му в България е откраднат, надява се на Кьовеши

получава магистърска степен по бизнес администрация в Маастрихтското учебно заведение по мениджмънт в Нидерландия и има докторска степен по действен мениджмънт в Техническия университет в София.

Той идва в България през 1996 година, и съумява да сътвори сериозен бизнес в региона на възобновимите енергийни източници и недвижимите парцели. Член е на Европейската полицейска асоциация и президент на Българо-кипърската асоциация.

“Трагична ирония”

Днес той споделя, че е “трагична подигравка “, че като президент на Българо-кипърската асоциация, той би трябвало да предизвиква бизнес съдействието сред двете страни. В същото време е жертва на незаконна мрежа от “официални чиновници “ в страната, която заплашва няколко предприемачи в България и е поела надзор върху бизнеса им.

На въпрос на EURACTIV кои са тези основни фигури, Кунтурис, който в този момент е в Кипър, сподели, че те са висши магистрати, като добави, че на драго сърце би дал повече информация на Европейската прокуратура.

През 2011 година Кунтурис получава лиценз за създаване на фотоволтаичен парк. Той става акционер в компанията “Солар енерджи” с 50%, до момента в който останалите 50% от акциите принадлежат на двама български жители Радостина Драганова и Венцислав Гоцев, които са с по 25%.

Паркът стартира да действа през 2012 година, като приходите са към 700 000 евро годишно. Провеждаха се постоянни съвещания на борда за взимане на значимите решения. Съгласно фирмените правила, тримата шефове би трябвало да участват на общо заседание и да вземат решения с единогласие.

Въпреки това, на 30 юни 2016 година, до момента в който Кунтурис отсъства, било извършено общо заседание без него, обратно на разпоредбите в компанията. На срещата било решено той да бъде изключен като съучастник.

Кунтурис споделя, че другите двама акционери са подписали решението без негово наличие и познание, те и са показали пред Търговския указател искане акциите на кипъреца да бъдат трансферирани на тяхно име без финансова отплата. Колкото и необичайно да звучи, това се оказало задоволително и кипърецът да загуби бизнеса си.

Оттогава Кунтурис води юридически борби, с които не реализира съвсем нищо. През тези години той печели решения в Софийския градски съд, Софийския апелативен съд и най-после във Върховния касационен съд. Незаконността на общото заседание е прието с влезнало в действие правосъдно решение. Върховният съд е изпратил инструкции до компанията да извърши решението и да върне назад акциите на Кунтурис. Но макар решението на Върховния съд, оплаква се Кунтурис, това решение не е изпълнено.

Освен това е имало правна борба сред Кунтурис и фотоволтаичната компания за възобновяване на 800 000 евро, колкото съгласно него е бил първичният му финансов принос. Той завоюва делото в Софийския градски съд и в Апелативния съд, като в този момент чака решението на Върховния касационен съд.

В резултат на тези правосъдни решения кипърецът съумява да блокира сметката на компанията “Солар енерджи”, само че споделя, че някогашните му сътрудници са записали нова компания с капитал от 10 евро и настояват, че тази компания е предоставила заем на комерсиалното сдружение “Солар енерджи”. Кунтурис описа, че това се е оказало задоволително, с цел да може новата компания да стартира да получава приходите от продажбата на сила – общо 2,5 милиона лв. (1,75 милиона евро) досега.

Контраобвинения

EURACTIV беседва с някогашните сътрудници на Кунтурис, Радостина Драганова и Венцислав Гоцев, както и с юриста им Пламен Михов.

Гоцев съобщи, че Кунтурис е “най-големият лъжец в България “ и че “е напуснал компанията по лично предпочитание “. Той също по този начин твърди, че кипърският жител има големи задължения с банки, което е било проблем за взаимното им дружество.

Адвокатът на Гоцев и Драганова изпрати голямо количество правна документи в поддръжка на тези изказвания. Помолен да разяснява контраобвиненията, Кунтурис сподели, че те съдържат “полуистини “, само че отхвърли да има задължения. Той също даде обширна документи, която съгласно юристите му обезсилва всички искове на Гоцев и Драганова.

“За разлика от някогашните си сътрудници, аз съм подготвен да се изправя пред следствие на Европейската прокуратура “, настоя кипърецът.
Кунтурис сподели още пред EURACTIV, че е бил рекетиран да дава подкупи, а някогашните му бизнес сътрудници са давали пари на магистрати, с цел да спрат обвинявания в кражба от фотоволтаичния парк. Той сподели обаче, че би предпочел да направи детайлите публично притежание, откакто Европейската прокуратура стартира следствие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР