Полското Швентокшиско воеводство анулира своя резолюция срещу ЛГБТ идеологията, след

...
Полското Швентокшиско воеводство анулира своя резолюция срещу ЛГБТ идеологията, след
Коментари Харесай

Полски регион отмени решение срещу ЛГБТ, за да не изгуби европейски пари

Полското Швентокшиско воеводство анулира своя резолюция " против ЛГБТ идеологията ", откакто Европейският съюз заплаши да спре изплащането на средства по своя стратегия, заяви Ройтерс, базирайки се на полската осведомителна организация ПАП.

Много локални органи на властта в Полша одобриха преди време заявления, с които се оповестиха за зони, " свободни от ЛГБТ ", а въпросът за правата на хомосексуалните стана интензивно обсъждана тематика в обществото и разграничителна линия в католическата страна при ръководството на консерваторите националисти. Заради този си курс Полша влезе в сблъскване с Европейската комисия, която съобщи, че оповестяването на сходни " зони " може да е в нарушаване на европейското законодателство против дискриминация на база полова ориентировка.

Вчера законодателният съвет на Швентокшиското воеводство анулира резолюцията си от юни 2019 година, с която се разгласи за зона, " свободна от ЛГБТ идеология ". " За " гласоподаваха 25 членове на съвета, трима се въздържаха, двама не участваха на съвещанието, заяви полската телевизия Полсат.

Този месец пет полски района получиха писма от Европейска комисия с апел за анулация на тези решения и предизвестие, че в случай че не го създадат, може да бъде замразено спомагателното финансиране по част от антиковидния оздравителен фонд на Европейски Съюз. Става дума за парите по програмата REACT-EU - пакет от спомагателни средства от кохезионните фондове, според който за Полша са избрани общо над 1,5 милиарда евро.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР