Полското правителство и полските синдикати са постигнали предварително споразумение за

...
Полското правителство и полските синдикати са постигнали предварително споразумение за
Коментари Харесай

Правителството и синдикатите в Полша се разбраха за затваряне на въглищните мини до 2049 г.

Полското държавно управление и полските синдикати са постигнали авансово съглашение за затваряне до 2049 година на всички въглищни мини в страната. Споразумението планува и изплащането на компенсации за 120 000 служащи в мините, както и помощи за минния регион в Шлонск, съобщи Франс прес.

Министерството за надзора върху държавната благосъстоятелност, което водеше договарянията от името на държавното управление, дефинира сделката като историческа. Споразумението би трябвало да бъде подписано и показано на Европейската комисия, с цел да бъде утвърдена плануванаъа помощ.

Минният бранш е обичайно деликатна тематика в Полша, страна с население от 38 милиона души, в която миньорите и техните фамилии съставляват значима част от електората. Полша е подвластна 70 % от въглищата, с цел да покрие енергийните си потребности, и има желание да понижи това до 11 % през 2040 година, преди цялостен отвод до 2050 година - последна дата, открита от Европейски Съюз.

Организации за отбрана на околната среда приканиха полското държавно управление да реализира прогрес, с цел да постави завършек на един от най-сериозните проблеми със замърсяването в Европейски Съюз.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР