Полското посолство във Франция отрече изявлението на посланик Ян Емерик

...
Полското посолство във Франция отрече изявлението на посланик Ян Емерик
Коментари Харесай

Полското посолство в Париж: Думите на посланик Рошчишевски са интерпретирани неправилно

Полското посолство във Франция отхвърли изказването на дипломат Ян Емерик Рошчишевски, че в случай че Украйна загуби войната, Полша няма да има различен избор, с изключение на да влезе в спора.

" Или Украйна през днешния ден ще отбрани своята самостоятелност, или в случай че тя не успее, ние ще бъдем принудени да се включим в този спор, тъй като нашите полезности, които са основа на нашата цивилизация, са под опасност, тъй че няма да имаме избор ", съобщи дипломат Рошчишевски в ефира на френската телевизия Ел Се И.

По-късно от дипломатическата задача на Варшава в Париж разгласиха своя позиция, в която се декларира, че думите му са изтълкувани неправилно и са извадени от подтекста.

В позицията се декларира:

" Във връзка с мненията на изявлението, обещано от дипломат Рошчишевски пред френската станция LCI на 18 март тази година, бихме желали да посочим, че то се интерпретира от някои медии изолирано от подтекста, в който е обещано.

По време на половинчасовия диалог с редактора дипломат Рошчишевски спори за нуждата от поддръжка на Украйна от съдружниците. Той приказва и за опасността, която Русия съставлява за Европа и европейските полезности. Внимателното слушане на целия диалог ни разрешава да разберем, че не е имало известие за директното присъединяване на Полша в спора, а единствено предизвестие за последствията от провалянето на Украйна - опцията Русия да нападна или да въвлече във войната още централноевропейски страни - Балтийските страни и Полша. Президентът Лех Качински към този момент предизвести за това. Изказването на дипломат Рошчишевски е в сходство с този разбор и цитираният откъс от изказването би трябвало да се схваща в този смисъл.

В други пасажи посланикът дава да се разбере, че Полша не е във война, а прави всичко, с цел да помогне на Украйна да се отбрани в този спор. Търсенето на сензационно изказване, което не се вписва в поредните дейности на Полша, подхванати от една година, ориентирани към подкрепяне на Украйна да завоюва този спор, тъй че да не се сближава с Европа и Полша, би трябвало да се преглежда като неприятна воля. "
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР