Полското националистическо правителство нарече Истанбулската конвенция инструмент в ръцете на

...
Полското националистическо правителство нарече Истанбулската конвенция инструмент в ръцете на
Коментари Харесай

Варшава смята Истанбулската конвенция за твърде лява

Полското националистическо държавно управление назова Истанбулската спогодба инструмент в ръцете на Европейски Съюз, с който те да наложат своята " лява идеология " на членовете на Европейския съюз, предава Reuters.
Варшава счита Истанбулската спогодба за прекомерно демократична и нов спор към нея може да отдалечи още повече Брюксел и ръководещата партия " Право и правдивост " (ПС), съобщи организация Фокус.
" Това е документ, който след години може да бъде употребен за смяна на законите за абортите, да вземем за пример. Това спогодба, която прави няколко екстремистки леви догатки ", съобщи Себастиан Калета, заместник-министър на правораздаването на Полша.
Той добави, че конвенцията още може да бъде употребена за нарастване на потока от мигранти.
Полша е един от най огромните критици на стратегиите за банкет и релокация на мигранти в Европейски Съюз, а локалното законодателство е едно от най-строгите на континента що се отнася до абортите.
Премиерът Матеуш Моравецкий по-рано съобщи, че евентуалното овакантяване на конвенцията от страна на Полша може да бъде отнесено до Конституционния съд в страната.
След президентските избори от предишния месец, които бяха извоювани от претендентът на ПС Анджей Дуда с минимална разлика, Европейската комисия заплаши, че ще прекъсне част от финансирането за полските райони, които се разгласят за " свободни " от това, което те смятат за " ЛГБТ идеология ". Според Калета сходни ходове са в контраст на европейските съглашения и прикани за смяна на курса на Брюксел.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР