Полският производител на оръжия Dezamet, подразделение на държавната оръжейна компания

...
Полският производител на оръжия Dezamet, подразделение на държавната оръжейна компания
Коментари Харесай

Ударно производство на оръжия в Полша заради Украйна

Полският производител на оръжия Dezamet, поделение на държавната оръжейна компания Grupa Zbrojeniowa (PGZ), ще усили доста продукцията си, с цел да обезпечи обещаните от Европейски Съюз на Украйна муниции. Това е съобщил министър председателят на страната Матеуш Моравецки, предава БНР.

В понеделник Dezamet ще посети еврокомисарят по вътрешния пазар Тиери Бретон, който беше и във военните фабрики в Сопот предходната седмица. 17 страни членки на Европейски Съюз и Норвегия се съгласиха тази седмица да доставят муниции в поддръжка на Украйна, заяви европейската организация по защита. Dezamet създава артилерийски муниции, минохвъргачки и гранатомети.

Тя е единствено една от над 50-те предприятия за въоръжаване - благосъстоятелност на полската страна. " Този цех може да разчита на нови поръчки и финансиране. Ще въведем нови индустриални линии в тази компания и другите за производство на муниции ", съобщи Моравецки в радио изявление, запитан за визитата на Бретон.

" Искаме да засилим производството неведнъж по най-бързия метод ", добави полският министър председател. Той също по този начин разяснява, че разчита и на частните компании в Полша да усилят продукцията си. Държавната оръжейна компания PGZ разгласи в петък желанията си да наеме в допълнение няколко хиляди души. В момента в нея работят 20 000 поляци 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР