Полският президент Анджей Дуда стана първият чуждестранен лидер, който говори

...
Полският президент Анджей Дуда стана първият чуждестранен лидер, който говори
Коментари Харесай

Анджей Дуда говори пред украинските депутати в Киев


Полският президент Анджей Дуда стана първият задграничен водач, който приказва наживо пред депутатите в украинския парламент след началото на съветската инвазия на 24 февруари. Той прикани народните представители да не се поддават и да не одобряват настояванията, идващи от Владимир Путин.

„ Само Украйна има право да избира бъдещето си “, сподели Дуда и добави, че полско-украинското само не може да бъде нарушено от никого. Полският президент сподели още, че всеки сантиметър, който Украйна реши да даде на Путин ще бъде удар по целия Запад.

В събота Киев разгласи, че няма да води договаряния, които да включват договорка, с която се.

Полша е страната, която приюти най-вече бежанци от Украйна. Близо 3,5 от общо 6,5 млн. украинци, които напуснаха страна си отидоха в Полша. Варшава даде военна, филантропична и финансова помощ за Украйна и даже изрази подготвеност да даде руските си изтребители в подмяна на по-модерни американски машини.

Украинските управляващи оповестиха, че войната се намира в третата си и най-важна фаза. Военните дейности са съсредоточени в региона на Донбас. По-рано през седмицата съветската войска -последната точка на украинска защита на сухопътния кулоар сред Крим и територията на Русия.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР