Полският президент Анджей Дуда призова за засилен санкционен натиск върху

...
Полският президент Анджей Дуда призова за засилен санкционен натиск върху
Коментари Харесай

Полша призова за санкции срещу Русия и Газпром

Полският президент Анджей Дуда прикани за засилен санкционен напън върху Русия и ограничение на въздействието на " Газпром " в Европейския съюз в навечерието на срещата на външните министри на Европейски Съюз, на която те ще обсъдят стъпки към Русия поради обстановката към Алексей Навални.

В изявление за Financial Times Дуда назова диалозите за по-строги наказания към Русия " безусловно оправдани ".

" Единственият метод да се направи това (да се принуди Русия да промени политиката си, б.р.) без пушки, оръдия и бомби е посредством наказания. Затова сме подготвени да помогнем за постигането на консенсус по този въпрос ", сподели полският президент, представен от AFP.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Руският колос " Газпром " отнесе голяма санкция поради изгражд...

" Мисля, че в случай че ограничим опцията за икономическото действие на " Газпром " в Европейски Съюз, изключително във връзка с сключването на нови съглашения – и по отношение на вложенията, тогава обстановката с такива въпроси като спазването на интернационалното право, както и правата на индивида и политическите права в Русия, ще стартират да бележат прогрес, тъй като това ще бъде сериозна стъпка в областта на съветските стопански ползи ", сподели Дуда.

Полша и Русия са съществени геополитически съперници, в това число и в енергийната сфера. Варшава е корав съперник на газопровода " Северен поток 2 " и постоянно подлага на критика политиката на Москва да заобиколи Украйна при преноса на газ за Европа.

Преди известно време, заменяйки го с доставки от скандинавските страни и американски полутечен газ.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР