Полският президент Анджей Дуда предложи промени в закона за специалната

...
Полският президент Анджей Дуда предложи промени в закона за специалната
Коментари Харесай

Президентът на Полша предложи промени в закона за руското влияние

Полският президент Анджей Дуда предложи промени в закона за специфичната комисия за следствие на хипотетично съветско въздействие. Ходът му бе изработен, откакто критици от Европейски Съюз и Съединени американски щати показаха опасения по отношение на опциите за принуда против политически неуместни съперници.

 
Предлагам тези корективни ограничения да бъдат отстранени и на тяхно място за остане единствено декларацията на комисията, съгласно която лице, за което е открито, че работи под съветско въздействие, не подсигурява вярното осъществяване на публичните отговорности.
Анджей Дуда – президент на Полша

Според промените, които предлага президентът, депутати няма да могат да бъдат членове на проверяващата комисия. Освен това ще се разреши обжалване пред общ съд вместо пред административен. Ще бъдат отстранени и наредбите, които вкарват възбрана за заемане на обществени длъжности.

Дуда съобщи още, че рецензиите против него са били " злонамерени ", само че той е уверен, че препоръчаните промени са задоволително добър отговор на противоречивите моменти в законопроекта.

От опозицията и юридическите среди считат, че актът в досегашния му тип може да бъде употребен против неуместни за властта политици, само че държавното управление твърди, че задачата е усилване на публичната бистрота и попречване на съветското въздействие върху националната сигурност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР