Полският премиер Матеуш Моравецки заклейми де факто олигархията, наложена от

...
Полският премиер Матеуш Моравецки заклейми де факто олигархията, наложена от
Коментари Харесай

Полският премиер с поредна отстра критика към ЕС


Полският министър председател Матеуш Моравецки жигосах " де факто олигархията ", наложена от Германия и Франция в Европейския съюз, и прикани за " завръщане към правилата " на блока в публикация във в. " Монд ", отдадена на войната в Украйна, съобщи Франс прес, представено от Българска телеграфна агенция.

Конфликтът в Украйна е " разкрил истината пред Европа ", която " отхвърли да се вслуша в гласа на истината ", приближаващ от Полша, която предупреждаваше за империалистическите упоритости на Владимир Путин, и това е " илюстрация на един по-голям проблем, с който през днешния ден Европейски Съюз се сблъсква ", счита Моравецки. " В рамките на блока равенството сред обособените страни е чисто декларативно. Политическата процедура демонстрира, че гласът на Германия и Франция е от решаващо значение ", отбелязва полският министър председател. " Следователно, имаме работа с една официална народна власт и де факто олигархия, в границите на която властта се упражнява от най-силните ", добавя Моравецки.

Европейски Съюз " демонстрира все по-малко почитание към свободата и равенството на всички страни членки ", твърди полският министър председател и прибавя: " Все по-често чуваме също да се приказва, че към този момент не с единогласие, а с болшинство би трябвало да се взема решение бъдещето на нашата общественост ". Впрочем " изоставянето на правилото на единогласие допълнително области, които са от компетенциите на Европейски Съюз, ни приближава до модела, в който по-силните и по-големите преобладават над по-слабите и по-малките ", показва Моравецки, съгласно който блокът не е бил " на висота пред лицето на войната ".

Полският министър председател прикани за едно " завръщане към правилата, които управляват европейската общественост ". " Европа има потребност от вяра, както в никакъв случай до момента. И тя може да откри тази вяра единствено посредством завръщане към правилата, а не посредством подсилване на институционалната си супер конструкция ", заключава Моравецки.

Полша наред с балтийските страни е измежду най-изявените поддръжници на Украйна и критици на Русия в границите на Европейски Съюз, за разлика от Германия и Франция, чиито от време на време по-плахи позиции си навличат рецензиите на Киев, отбелязва Франс прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР