Полският конституционен съд няма правна валидност и независимост и не

...
Полският конституционен съд няма правна валидност и независимост и не
Коментари Харесай

Европарламентът осмя полския конституционен съд и го обяви за незаконен |

Полският парламентарен съд няма правна годност и самостоятелност и не е дипломиран да пояснява конституцията на страната. Това обявиха евродепутатите в резолюция, призната през днешния ден с 502 гласа " за ", 153 гласа " срещу " и 16 гласа " въздържал се ".

След разгорещения пленарен спор във вторник с присъединяване на полския министър-председател Матеуш Моравецки и ръководителя на ЕК Урсула фон дер Лайен членовете на Екологичен потенциал са на мнение, че полският парламентарен съд е трансфорат " в инструмент за легализиране на противозаконните действия на органите на властта ".

В началото на октомври конституционният арбитражен съд разгласи, че

Затова през днешния ден Европарламентът приветства десетките хиляди мирни протестиращи жители в Полша, които излязоха по улиците, с цел да стачкуват против решението на съда, както и желанието им за мощна демократична Полша в центъра на европейския план.

Членовете на Екологичен потенциал удостоверяват поддръжката си за полските съдии, които към момента ползват върховенството на правото на Европейски Съюз и отнасят делата до Съда на Европейския съюз макар риска за тяхната кариера.

Евродепутатите акцентират, че според конституцията на Полша договорите на Европейски Съюз са директно използвани в националния юридически ред и имат преимущество при положение на сблъскване с националното законодателство. Те упрекват полския министър-председател, че " той злоупотребява в допълнение със правосъдната система като инструмент за реализиране на политическите му стратегии " и декларират, че Полша остава непринудено обвързана с учредителните контракти и правосъдната процедура на Съда на Европейски Съюз.

Екологичен потенциал изисква да не се дават пари на данъкоплатците в Европейски Съюз на държавни управления, които " очевидно, целеустремено и систематично " подкопават европейските полезности.

Резолюцията акцентира, че съгласно редица социологически изследвания, извършени в Полша през септември и октомври 2021 година, едвам 5% от интервюираните декларират, че биха желали Полша да напусне Европейски Съюз. Цели 90% правят оценка позитивно участието на Полша в Европейски Съюз, а 95% считат, че поддръжката от Европейски Съюз има позитивно влияние върху развиването на техния град или район, което е по-високо от междинното за Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР