Полският футболист Роберт Левандовски стана най-добър играч на 2021 г.

...
Полският футболист Роберт Левандовски стана най-добър играч на 2021 г.
Коментари Харесай

ФИФА избра Левандовски за най-добър играч на 2021 година

Полският футболист Роберт Левандовски стана най-хубав състезател на 2021 година на специфична гала на ФИФА. С това нападателят господства над Лионел Меси и Мохамед Салах, осигурявайки си купата за втора поредна година, съобщи ДПА.

Спортистът счупи и дългогодишния връх на Герд Мюлер за най-вече голове в един сезон в Бундеслигата. В 40 мача той е отбелязал 48 гола за „ Байерн Мюнхен “ през сезон 2020-21, с 8 повече от достижението не Мюлер.

„ Много ви благодаря, това е огромна чест “, сподели Левандовски, когато получи трофея. На церемонията Томас Тухел беше отличен като най-хубав треньор след триумфа си с „ Челси “ в Шампионската лига.

„ Изумен съм, в действителност се усещам малко неловко. Наслаждавам се на пътуването и се любувам на клуба “, съобщи Тухел.

При дамите Алексия Путеяс от „ Барселона “ взе премията за най-хубав състезател. С нея като капитан отборът завоюва Шампионската лига за дами, испанската лига и Купата на кралицата. Ема Хейс от „ Челси “ сграбчи наградата за най-хубав треньор.

За най-хубави вратар и вратарка бяха определени надлежно Едоард Менди от „ Челси “ и Кристиан Ендлер, която през юни напусна „ Пари Сен Жермен “.

Националният тим на Дания, медиците и треньорският щаб получиха премията „ Феърплей “ за реакцията им, когато Кристиан Ериксен припадна по време на мача против Финландия от Евро 2020. На терен тогава имаше и българин – Валентин Великов, който бе един от двамата медицински чиновници на УЕФА на стадион „ Паркен “ дружно с Йенс Клайнфелд.

Заради пандемията церемонията се организира отчасти онлайн, като на място в Цюрих имаше малко на брой посетители и представители на ФИФА, в това число президента Джани Инфантино.

По-рано през годината, въпреки че не съумя да вземе „ Златната топка “ от Лео Меси, Левандовски стана и нападател на годината на „ Франс Футбол “, нов приз, въведен през 2021-ва.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР