Полските власти решиха да върнат правилото за изолация на хората,

...
Полските власти решиха да върнат правилото за изолация на хората,
Коментари Харесай

Полша връща карантината за пристигащи от страни извън Шенген

Полските управляващи взеха решение да върнат правилото за изолираност на хората, идващи от страни отвън Шенгенското пространство. Това съобщи на конференция заместник-министърът на външните работи на републиката Валдемар Краска, представен от Българска национална телевизия.

" Решихме да върнем превантивно за тези, които идват от чужбина, от страни отвън Шенгенското пространство ", сподели той. " Карантината стартира в среднощ през днешния ден ", добави Краска. Според него интервалът на изолираност е 10 дни. Карантината може да бъде анулирана след седем дни при положение на негативен тест за ковид. Досега пробата можеше да се направи на първия ден след идването в републиката. Както изясни Краска, повода за това решение е бързото разпространяване в света на нови разновидности на ковид, по-специално " Делта ". Задължителното предписание за карантина няма да важи за имунизирани.
 Полша стартира акция за имунизация на деца на 12-15 години Полша стартира акция за имунизация на деца на 12-15 години
От идната седмица Полша започва акция за имунизация на деца на 12-15 години, предава Reuters. „ Поради решенията на Европ...

Във вторник полските управляващи оповестиха въвеждането на наложителна седемдневна карантина единствено за гости от Англия. Преди това тези ограничения бяха годни единствено за гости от Индия, Бразилия и Южна Африка. Още в сряда беше решено да се разшири обсегът на страните. Полша мина през три талази на ковид.

Антирекорд за броя на инфектираните е записан на 1 април, когато бяха регистрирани към 35 251 инфектирани за ден. Ситуацията се стабилизира през май. Сега дневният брой на инфектираните не надвишава 200 души. От 4 март 2020 година, когато е открит първият случай на коронавирусна зараза в републиката, 2 879 192 души са инфектирани с нея, 74 893 са умряли, 2 650 850 са се възстановили. Над 61 000 са под карантина. През целия интервал на епидемията са направени над 17 милиона теста за ковид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР