Полските власти издадоха виза по хуманитарни причини на беларуската лекоатлетка

...
Полските власти издадоха виза по хуманитарни причини на беларуската лекоатлетка
Коментари Харесай

Полша даде виза по хуманитарни причини на беларуска лекоатлетка

Полските управляващи издадоха виза по филантропични аргументи на беларуската лекоатлетка Кристина Тимановска, която изиска леговище. Тимановска влезе в несъгласия с треньорския щаб на Олимпийските игри в Токио и получи разпореждане да се върне в Беларус, само че отхвърли да го направи.

24-годишната беларуска спринтьорка, която към този момент се намира в полското посолство в Токио, по-рано потърси помощ от Международния олимпийски комитет, като съобщи, че от треньорския щаб са й да се върне в Минск.

" Моля за помощ Международния олимпийски комитет. Оказан ми бе напън, с цел да ме принудят да напусна страната без мое единодушие. Затова приканвам МОК да се намеси по случая. "

Съобщава се, че Тимановска е подлагала на критика треньорски решения. От беларуска страна обясниха, че щабът е взел решение дa oтзoвe състезателката зaрaди " нecтaбилнo eмoциoнaлнo-пcихичecкo cъcтoяниe ". Мeждунaрoдният oлимпийcки кoмитeт разгласи, че няма да постанова наказания на Беларуския олимпийски комитет, до момента в който казусът не се обясни.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР