Полските данъчни и митнически служби са конфискували най-малко 430 хиляди

...
Полските данъчни и митнически служби са конфискували най-малко 430 хиляди
Коментари Харесай

Полша отпусна близо половин милион литра водка за дезинфекция

 Полските данъчни и митнически служби са конфискували минимум 430 хиляди литра водка, подправена и не, както и чист алкохол, които ще пуснат за процедури за стерилизация, които се организират в границите на битката с ковид, предава организация " Фокус ".

Първоначално водката и спиртът са били конфискувани като улики в границите на правосъдни процеси, а след това били конфискувани. Сега, вместо да унищожат алкохола, управляващите ще го трансферират на съответните служби - за стерилизация на здания, обособени пространства и градския превоз.

Например, пожарникарите от град Олщин към този момент са получили 1000 литра чист алкохол. Общо 2 500 литра са изпратени в три лечебни заведения, заяви представителят на районната митническа работа Марта Розяк.

Също по този начин иззетите артикули през идващите дни ще бъдат трансферирани на полицията, граничните чиновници и държавните организации. В Полша, изключително в североизточната част на страната, постоянно се срещат нелицензирани производители, които създават бимбер и самогон, за който има огромно търсене в селата и коства доста по-евтино от лицензирания алкохол.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР