Полски туристи и спасители са влезли във физически сблъсък на

...
Полски туристи и спасители са влезли във физически сблъсък на
Коментари Харесай

Бой на плажа на Слънчев бряг заради червен флаг ВИДЕО

Полски туристи и спасители са влезнали във физически конфликт на плаж в „ Слънчев бряг “ в понеделник. Чужденците дават пояснения в полицията, а, съгласно концесионера, те не са спазили флаговата сигнализация и са протегнали ръка първи на неговите чиновници.

На клип, качен от уеб страницата OFFNEWS, се виждат физически конфликти и по какъв начин спасители удрят плажуващи. Концесионерът Кирил Спасов уточни, че не е бил на място, само че разясни какво му е докладвано:

“От два дни времето е доста неприятно. Има извънредно мощни течения. Червен байрак е, т.е. – къпането е неразрешено. Между 15 и 16 ч., група полски туристи потеглят да влизат в морето. Неколкократно им е бил подаден със свирка сигнал да се върнат. Туристите не са подхванали безусловно нищо след сигналите, траяли са да навлизат във вътрешността. Спасителят е навлязъл във водата и той, с цел да ги прикани да излязат, тъй като в действителност е било доста неприятно времето и да не се стигне до случай. При което, доколкото имам информация, е хвърлено пясък в очите на спасителя, което е в действителност по този начин “, уточни Спасов.

Това може да бъде доказано и от реанимационния екип, който е почиствал очите му, добави Спасов. Спасителят е бил и бутнат, след което са се намесили и неговите сътрудници. Било е самоотбрана, не е имало сборичкване, разяснява концесионерът.

Чуждестранните туристи не съблюдават разпоредбите, за разлика от българските, уточни Кирил Спасов. Почти всяка година имаме сходни произшествия:

„ За страдание, минути по-късно, на прилежащия плаж, при сходна обстановка, трима младежи влизат в морето. Спасителят им свири отново неколкократно. Дори са им показвани неприлични жестове от страна на плажуващите. Минути по-късно, тримата стартират да се давят. Двама от тях са избавени, за жалост има и един удавен “, сподели Кирил Спасов.

Концесионерът прикани да се съблюдава флаговата сигнализация и при червен байрак да не се влиза в морето.

От полицията прецизираха, че са свалени пояснения и са получили видеоклипове. Установена е самоличността на спасителите, посочени от туристите за участници в случая. Очакват се медински свидетелства от потърпевшите поляци по отношение на получените телесни повреди.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР