Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск в

...
Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск в
Коментари Харесай

Граничари задържаха руски кораб с пиян екипаж

Полски граничари задържаха в събота в залива на Гданск в Балтийско море съветския сухотоварен транспортен съд "Руслана ".
Според информацията корабът, благосъстоятелност на транспортна компания от Санкт Петербург, "се е движел със скорост 11 възела напряко към плажа на остров Собешевски отвън избрания воден път ".
Инцидентът е станал в събота към 4 часа локално време /5 часа българско време. Екипажът не е дал отговор на повикванията от граничните служби и спасители и граничари са тръгнали към кораба. На километър от плажа товарният транспортен съд е направил завой на 180 градуса, заобикаляйки засядане.
"Руският транспортен съд, плаващ от Клайпеда, в последния миг избегна да заседне край крайбрежията на остров Собишевски в залива на Гданск ", осведоми порталът.
В информацията се твърди, че капитанът на транспортен съд и двама офицери са били пияни. Според полските медии корабът е бил арестуван и в Полша е формирано произвеждане с присъединяване по-специално на Морската администрация в Гдиня поради случая. Според портала Marine Traffic сега корабът се намира в пристанището на Гданск.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР