Полската Агенция за вътрешна сигурност арестува мъж, обвинен в шпионаж в

...
Полската Агенция за вътрешна сигурност арестува мъж, обвинен в шпионаж в
Коментари Харесай

В Полша арестуваха мъж, шпионирал за Русия

Полската Агенция за вътрешна сигурност арестува мъж, обвинен в шпионаж в интерес на Русия. Това заяви прокуратурата на страната, представена от ТАСС.

" По време на следствие прокурор откри, че обвиненият е работил в интерес на Руската федерация и е засилил активността си, откакто негов съизвършител е бил арестуван по-рано като обвинен в шпионаж. Изпълнявайки задача на чиновници от съветското разузнаване, мъжът се е опитвал да установи контакт с полски и задгранични политици, в това число работещи в Европарламента ", се споделя в известие на уеб страницата на прокуратурата.

" Заподозреният е работил в Полша, ЕС и други страни в границите на съветски пропагандни и дезинформационни планове, целящи да отслабят позициите на Република Полша в Европейски Съюз и на интернационалната сцена ", се показва в известието.

При обиск в жилището на обвинения, арестуван на 31 май, са били открити над 300 000 злоти (към 84 000 долара) и огромен брой носители на информация. Януш Н. е подложен под стража за три месеца като мярка за неотклонение. Заплашва го присъда в размер до 10 години отнемане от независимост.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР