Полша записа четвърта победа в група D на световното първенство

...
Полша записа четвърта победа в група D на световното първенство
Коментари Харесай

Полша спечели групата с чиста победа над Иран

Полша записа четвърта победа в група D на международното състезание по волейбол, което се организира в Италия и България. Световните първенци демонстрираха изключителна игра и взеха чиста победа над Иран с 3:0.

Срещата стартира равностойно с три изравнявания на резултата. Последва отлична игра на поляците, които осъществиха 5 следващи точки, две от които от неточности на иранците, и при първото техническо спиране резултатът бе 8:3 за Полша. Световните първенци съумяха да поведат с 6 точки след отлична обсада при 12:6, а при второто техническо спиране резултатът бе 16:11 за символичните посетители.

След 20:14 за поляците иранските волейболисти направиха на три пъти серии с по две следващи точки и съумяха да понижат пасива си до 2 точки при 20:22. Силите на Иран не стигнаха за поврат и Полша взе първата част с 25:21.
Снимка: Lap.bg
В началото на втората част играта още веднъж бе равностойна, а резултатът се движеше точка за точка и бе изравняван 4 пъти. След това след две неточности на иранците при начален удар и в офанзива Полша поведе с 6:4. Световните първенци обаче позволиха азиатският отбор да изравни при 7:7, само че след поредна неточност от начален удар на Иран при първото техническо спиране поляците имаха преимущество от 1 точка - 8:7.

Полша поведе с 4 точки при 14:10, като при второто техническо спиране задатъкът им се резервира - 16:12. Веднага след спирането поляците поведоха с 5 точки при 17:12, само че от идващите 7 точки иранците взеха 5 против 2 и понижиха пасива си до 2 точки - 17:19. Световните първенци обаче демонстрираха класата си и взеха и втората част с 25:20.
Снимка: Lap.bg
Иран стартира ужасно третата част, с доста добър начален удар и добра офанзива и съумя да поведе с 6:2. При първото техническо спиране резултатът бе 8:4 за азиатския отбор. След спирането резултатът се движеше точка за точка, само че международните първенци се възползваха от някои бърка на иранците и изравниха при 14:14.

Последва още едно тъждество, а при второто техническо преимущество предимство от 1 точка имаше Иран - 16:15. Символичните домакини съумяха да поведат с 3 точки при 22:19. Последва страхотна игра от международните първенци, които означиха 6 следващи точки и освен изравниха при 22:22, само че завоюваха гейма с 25:22 и надлежно мача с 3:0.
Снимка: Lap.bg
Днес са последните две срещи в групата, които ще дефинират крайното класиране на първите места в групата. Отборите на Куба и Пуерто Рико напущат конкуренцията. От 17.00 часа Финландия играе с Иран, а от 20.30 часа е дуелът сред България и Полша.

Световните първенци са отпред в групата с 12 точки от 4 мача и геймово съответствие 12:2- Следват отборите на Иран и България с по 9 точки от четири мача. Иран е с геймово съответствие 9:5, а България - 10:3.

На четвърто място в групата е тимът на Финландия с 2 победи и 2 загуби и 5 точки в актива при геймово съответствие 7:9.

Тези четири тима към този момент си осигуриха присъединяване във втората фаза на конкуренцията. Куба приключи на петото място в групата с 1 победа и 4 загуби и 3 точки в актива си при геймово съответствие 6:13. Последен е отборът на Пуерто Рико без победа и 1 точка в актива си при геймово съответствие 3:15.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР