Полша води преговори за разполагане на войски на НАТО на

...
Полша води преговори за разполагане на войски на НАТО на
Коментари Харесай

Полша преговаря за възможно дислоциране на войски на НАТО по границата

Полша води договаряния за разполагане на войски на НАТО на границата с, в случай че е належащо. Това заяви през днешния ден в изявление за Полското радио представителят на президентската работа Петър Чвик, представена от БГНЕС.

Водят се предварителни диалози при нужда подразделения на НАТО да окажат поддръжка на нашите подразделения на полско-беларуската граница, сподели Чвик в отговор на въпрос по отношение на работните съвещания сред ръководителя на полското Бюро за национална сигурност Павел Солох и държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен. представителят не посочи с кого съответно се водят въпросните договаряния.
Коментар: Кризата на полско-беларуската граница придобива геополитически измерения
Призивът на Полша за помощ към въоръжените сили на страните от НАТО за разрешаване на рецесията на границата с Беларус демонстрира преминаван...

По думите на Чвик, мигрантската рецесия по границата с Беларус не е филантропична, а политическа и има за цел да се опита „ да дестабилизира обстановката по границата сред Беларус и Европейския съюз и НАТО ”.

Той добави, че помощ на полските структури, охраняващи границата, ще окаже и построяването на защитна стена, което би трябвало да завърши доникъде на 2022 година По информация на локалните медии, дължината на оборудването ще бъде 180 км, а височината – 5,5 м. Очаква се то да бъде снабдено с сензори за придвижване, както и с всесезонни видеокамери.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР