Полша увеличава наказанията за педофили. Извършителите на сексуални посегателства срещу

...
Полша увеличава наказанията за педофили. Извършителите на сексуални посегателства срещу
Коментари Харесай

Полша прие по-строго законодателство срещу педофилията

Полша усилва наказванията за педофили. Извършителите на полови похищения против малолетни ще се санкционират с до 30 години затвор. Това плануват промени в законодателството, признати от полските депутати.

В Полша наказванията за педофилия се усилват от 15 на 30 години отнемане от независимост. Поправките в закона плануват още пожизнен затвор за най-опасните педофили.

Промените бяха признати с огромно болшинство.

Измененията в законодателството бяха импортирани след излъчването на документалния филм " Само не казвай на никого ".

В него поляци описват, че като деца са били полово измъчвани от свещеници, а след това виновниците не били наказвани, а единствено премествани в друга енория. Филмът провокира необятен отзив и апели за следствия.

Полската черква призна през март за близо 400 случая на духовници, направили полови похищения против деца и младежи през последните три десетилетия. Месец по-рано публичното неодобрение ескалира и се стигна до събарянето на скулптура на прочут духовник, упрекван в педофилия.

Законопроектът беше импортиран в Народното събрание от ръководещата консервативна партия " Право и правдивост ". Предстои и Сенатът да се произнесе по текста.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР