Половината от възрастното население на Обединеното кралство е гледало порно

...
Половината от възрастното население на Обединеното кралство е гледало порно
Коментари Харесай

По време на пандемията: PornHub с по-висок рейтинг от Би Би Си

Половината от възрастното население на Обединеното кралство е гледало порно онлайн по време на пандемията, сочат данните от годишния отчет на английския медиен и телекомуникационен регулатор „ Офком “.

26 милиона души са гледали видеа за възрастни през септември 2020 година Най-посещаваният уебсайт е бил Pornhub, който е привлякъл 15 милиона от потребителите с достъп до интернет. Това прави 50% от мъжете и 16% от дамите са посетили страницата.

Още по-голям е процентът на потребителите на порно в по-младата възрастова категория, като близо една трета от дамите и две трети от мъжете в тази група са посетили Pornhub в границите на интервала на изследването.

Данните демонстрират, че Pornhub е имал по-голяма визита от водещи телевизионни канали като „ Скай Уан “, Ай Ти Ви 4 и Би Би Си Нюз. Мейнстриймните медии могат да завидят и на продължителността на визитите на уеб страницата за възрастни. Според статистиката на Pornhub всеки консуматор от Англия е прекарал приблизително 10 минути и 20 секунди в гледане на видеа, до момента в който телевизионните канали не могат да задържат вниманието на феновете за толкоз дълго време.

Вестник „ Гардиън “ отбелязва във връзка на отчета, че онлайн порнографията продължава да е прекомерно „ леко контролирана “ във Англия, което е видно е пропадането на опита да се вкара транспарантен метод за установяването на възрастта на потребителите на порно уеб сайтове. Обществото знае доста малко за огромните пари, които печелят фирмите зад най-посещаваните уеб сайтове за възрастни в страната – Pornhub, Redtube и YouPorn. Всички те са притежавани от една канадска компания, а самоличността на притежателя им е бил разкрита едвам в края на предходната година след скандал с по този начин наречените " порно отмъщения " - клипове, качени на платформите без единодушието на някои хората, които вземат участие в тях, нормално от някогашен сътрудник, написа изданието.

Показателен за изказванията на вестника е и фактът, че медийният регулатор за първи път включва порно уеб страниците в своето изследване за онлайн навиците на британците. Причината е планувана законова смяна, която ще включи в отговорностите на „ Офком “ регулацията и на платформи за видеосподеляне.

Друго забавно изобретение направено от публичният регулатор е повишаването на известността на английския уебсайт за възрастни OnlyFans, който разрешава на потребителите си да продават техните домашни порно клипове.

„ Икономическите фактори и последици от локдауна евентуално са причина хората да се извърнат към уеб сайтове като OnlyFans, с цел да си подсигуряват доходи в подтекста на възходящата безработица и финансова неустановеност в Обединеното кралство “, гласи заключението в отчета на регулатора.

„ Офком “ отбелязва също по този начин, че британците прекарват повече време от живота си онлайн спрямо германците и французите, които употребяват интернет с час по-малко на дневна база.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР