Половината от тези пари ще бъдат изразходвани за възраждане на

...
Половината от тези пари ще бъдат изразходвани за възраждане на
Коментари Харесай

Австралия ще отпусне около 35 милиона долара за възстановяване на природата след пожарите

Половината от тези пари ще бъдат изразходвани за възобновление на засегнатите скотски популации, в това число коали.

Австралийското федерално държавно управление ще даде към 35 милиона $ за възобновяване на дивата природа на континента след пожарите. Според Сюзан Лей, министър на опазването на околната среда, половината от тези пари ще бъдат изразходвани за възобновление на засегнатите скотски популации, в това число коали.

„ Днес разгласих разпределението на 50 милиона австралийски $ (34,8 милиона долара) като незабавна мярка за възобновяване на дивата природа, както и с цел да поддържа работата на учени, еколози и публични организации “, се споделя в изказването организацията, оповестена на страницата в Туитър.

Лей означи, че вследствие на огромните горски пожари, които избухнаха на източното и югоизточното крайбрежие на Австралия в средата на октомври, „ популацията на коали е потърпевша толкоз доста, че тези животни могат да бъдат избрани като застрашени “. “Безспорно огромен брой коали починаха, доста други бяха ранени, само че истината е, че към момента не разбираме степента на вредите ”, съобщи австралийският министър.

В взаимно изказване на ръководителя на Министерството на околната среда и министерството на финансите, се споделя, че половината от 50-милионния пакет ще бъде изпратен в национални резервати, лечебни заведения и зоологически градини, участващи в стратегии за възобновяване на типовете. Останалите средства ще отидат в оперативното ръководство на службата на комисаря по застрашените типове.

Мащабните горски пожари започнаха на източното крайбрежие на Австралия в средата на октомври предходната година. Огънят обхвана огромни региони в югоизточната част на континента в щатите Нов Южен Уелс и Виктория, няколко района на южното крайбрежие. В резултат на пожарите на континента са унищожени повече от 8,5 милиона хектара гора, към 3 хиляди жилищни здания и над 6 хиляди административни и битови здания, при пожара са починали 26 души, в това число петима пожарникари. Според някои известия вследствие на пожарите са умрели повече от 1 милиард животни. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР