Половината от пълнолетните американци се опитват да отслабват, след като

...
Половината от пълнолетните американци се опитват да отслабват, след като
Коментари Харесай

Половината американци искат да отслабнат

Половината от пълнолетните американци се пробват да отслабват, откакто наднорменото тегло се оказва един от огромните здравни проблеми на Съединени американски щати, съобщи организация Франс прес (AFP).

Агенцията цитира огромно национално изследване, осъществено от Центровете за надзор и предварителна защита на заболяванията на Съединени американски щати. Според техни данни 40% от популацията на страната е страдало от затлъстяване през 2015-2016 година Процентите скачат на 70, в случай че бъдат включени и американците, които са с наднормено тегло.

Обрат в науката: диетите с малко мазнини са смъртно рискови

Бъдещето е дебело

От направеното изследване ставало видно, че

непотребните килограми са необятно споделяно терзание измежду жителите на Съединени американски щати .

В групата на над 20-годишните, 49% от интервюираните са признали, че са се опитвали да отслабват през последните 12 месеца. От тях 42% били мъже и 56% – дами.

60% от дамите във възрастовата група на 40-59-годишните са се опитвали да смъкват килограми. Колкото били по-високи приходите на респондентите, толкоз паниките за тежестта им се оказвали по-големи.

Но опитите за намаляване не се ограничавали единствено до хората с проблем с тежестта. Една четвърт от американците с естествен показател на телесната маса са се опитвали също да топят килограми.

Упражненията и потреблението на по-малко храна са били двете най-често срещани тактики за загуба на тегло ,

като всяка от тях е употребена от към 63% от хората, които се пробват да отслабнат.

Освен това доста хора са декларирали, че се пробват да ядат повече здравословни артикули, да пият повече вода и да понижат потреблението на храна от заведенията за бързо хранене и сладкишите.

Вижте няколко съвета за намаляване във видеото горе.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР