Половината от 42-та гола, които бяха отбелязани до вторник (19-и

...
Половината от 42-та гола, които бяха отбелязани до вторник (19-и
Коментари Харесай

Половината от головете на Мондиала са от статични положения

Половината от 42-та гола, които бяха маркирани до вторник (19-и юни) са маркирани от статични положения или след статични положения. Така този детайл от футболната игра се оказва извънредно значим за всички тимове, включително и за Кристиано Роналдо.

Дузпи, свободни удари и корнери са довели до 21 от 42-ата гола в първия кръг на груповата фаза. Тези 50 % маркирани по този метод, без никакво подозрение оставят надалеч обратно головете на Световното състезание в Бразилия. Там едвам 22 % от попаденията са били плод на статичните положения или другояче казано 38 гола от 171.

Повечето от тимовете са доста добре проведени в отбрана. Така че става все по-трудно и по-трудно да се сътвори голово състояние. Другото пък е, че играчите с невероятни самостоятелни качества стават все по-малко, разяснява Кристоф Крамер, част от тима на Германия, спечелил Световното състезание през 2014-а година в Бразилия. Изследователска група на ФИФА, която преглежда развиването на другите съставни елементи, към този момент има някои съображения по тематиката. Значението на статичните положения непрекъснато нараства и всеки тим към този момент ги употребява като главно атакуващо оръжие.

Потвърждение е успеха на Япония с 2:1 над останалия рано-рано с 10 души тим на Колумбия, които стигнаха до триумфа с голове от дузпа и след подаване от ъглов удар. До момента са отсъдени девет дузпи от началото на шампионата, от които са вкарани 7. Последната беше нощес за Мохамед Салах, от която той върна едно попадение на Русия. Четирима индивида са се разписали от директен свободен удар. Това са Александър Коларов (Сърбия), Александър Головин (Русия), Кристиано Роналдо (Португалия) и Хуан Кинтеро (Колумбия). Но някои настояват, че виновност за толкоз голове има и топката - Адидас Телстар 18, от която вратарите се оплакват.

Попитан дали има специфична рецепта за голове от статични положения, треньорът на Хърватия Златко Далич отговори: " Дузпите, свободните удари и корнерите са значим детайл от играта. Не е значимо по какъв начин си вкарал гол, а дали си вкарал ". ВИДЕО ОТ МОНДИАЛ 2018 ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР