Половината кола отне в полза на държавата Бургаският районен съд

...
Половината кола отне в полза на държавата Бургаският районен съд
Коментари Харесай

Съдът конфискува половин кола на трафикант на бежанци


Половината кола лиши в интерес на страната Бургаският областен съд от трафикант на бежанци от Афганистан. Другата половина от фамилния Фолксваген остава в брачната половинка.

Става въпрос за развой против 50-годишния Бисер Асенов от Оряховица, който на 17 октомври 2015 година е хванат от полицията в региона на цех "Промет” край с. Дебелт, да кара с "Фолксваген "-а седем мигранти, измежду тях и две деца, написа "Дарик ".

Мъжът признал виновността си и сключил съглашение с прокуратурата. Бисер е наказан на 11 месеца затвор условно с три години изпитателен период. Решението на съда е да се конфискува мобилният телефон на Бисер, който той е употребявал, до момента в който транспортирал чужденците.

По закон и автомобилът, с който е осъществено закононарушението, би трябвало да се конфискува в интерес на страната. Преди Бургаския съд да вземе решение за това обаче в залата се появила брачната половинка на Бисер, Таня.

Под клетва дамата декларирала, че колата е записана на името на двамата. Твърди, че освен не е знаела защо мъжът й употребява фамилният автомобил, само че и по време на закононарушението била в Германия. "Той дойде в България, с цел да се лекува. Не знаех, че употребява колата за такива неща ", обяснила Таня.

"Наказателният кодекс планува конфискация на транспортното средство, когато то е послужило за транспортиране на бежанците, само че в случай че то е благосъстоятелност на подсъдимия. В съответния случай автомобилът е взаимна съпружеска имуществена общественост и другата част на колата по закон е на брачната половинка.

Няма по какъв начин да се потвърди, че те я имала предумисъл към закононарушението. Нещо повече, даже имаме доказателства, че тя се е намирала отвън страната ", сподели пред Дарик Бургас прокурор Керка Дюлгерска.

Шеговито тя разяснява опцията страната да раздели автомобила: "Няма да се реже на две с флекс, ще бъде предадена на съдия-изпълнител, който да я изнесе за обществена обмен ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР