Половината германци подкрепят забрана на религиозните служби по Коледа поради

...
Половината германци подкрепят забрана на религиозните служби по Коледа поради
Коментари Харесай

Половината германци са за забрана на коледните религиозни служби

Половината германци поддържат възбрана на религиозните служби по Коледа заради високия брой на случаите на болест с ковид, сподели изследване на ЮГав, направено по поръчка на ДПА и представен от Българска телеграфна агенция в неделя.

50 % от общо 2042 запитани са декларирали, че са срещу провеждането на църковни служби с богомолци. 35 на 100 са за осъществяване на литургиите съгласно обичая. 15 % не са дали отговор.

Германските федерални и провинциални управляващи взеха решение да не постановат възбрана на религиозните церемонии по време на карантинните ограничения. Храмовете обаче би трябвало да съблюдават строги правила, в това число наложително носене на маска, съблюдаване на физическа отдалеченост и възбрана да се пее. Големите християнски деноминации реагираха с схващане на рестриктивните мерки.

47 % от запитаните католици и протестанти са подкрепили възбрана на службите, а 38 и 39 на 100 са били срещу такава мярка. 42 % от изповядващите вяра, друга от християнството, са подкрепяли възбраната, а 40 на 100 са били срещу. Сред нерелигиозните 58 % са били за, а 30 на 100 – срещу.

Като цяло малко на брой се готвят да посетят религиозните служби в Германия по Коледа, демонстрира изследването. Само 6 % от запитаните са декларирали, че ще отидат на черква по празниците, 87 на 100 не имат намерение да го създадат, а 6 % не са дали отговор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР