„Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия

...
„Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия
Коментари Харесай

Николай Ненчев: Министрите ни говорят на различни езици по темата за Украйна

„ Положението несъмнено е съществено, откакто се подхващат съответни дейности от страна на Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз. Очевидно не трябва да подценяваме това, което се случва наоколо до българските граници, съобщи пред бТВ Николай Ненчев, някогашен министър на защитата, за напрежението към Украйна и свикването на Съвета по сигурността.

Според него, обаче министрите ни приказват на разнообразни езици по тематиката.

„ От една страна министър-председателят твърди, че изрично поддържа самодейностите на НАТО, въпреки това министърът на защитата твърди, че ситуацията не е толкоз съществено. Виждам една пробойна във властта, в границите на Министерския съвет и ръководещата коалиция “, сподели Николай Ненчев.

„ Силно поздравявам свикването на Съвета по сигурността, само че дано да обърнем внимание, че е формиран от силовите министри, началникът на защитата, шефовете на специфични служби и разузнаването – хора, които са подчинени на министър-председателя. На този съвет може да участва и президентът, уповавам се той да засвидетeлства това почитание към съвета “, означи още Николай Ненчев.

„ Моите упования са свързани с това министър – ръководителят и съветът да потвърдят позицията на НАТО и Европейски Съюз. От друга страна, коства ми се, че основни проблеми ще има в Народното събрание при една полемика и там е прекомерно рисково за ръководещото болшинство, тъй като може да бъде преформатирано “, счита някогашният министър на защитата.

Като доказателство за това той уточни и че на срещата на външните министри от Европейски Съюз в Брюксел за напрежението в Украйна е участвал не българският външен министър, а заместник-министър.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР