полк. ОР Николай Марков, анализатор, в седмичното обзорно политическо предаване

...
полк. ОР Николай Марков, анализатор, в седмичното обзорно политическо предаване
Коментари Харесай

Николай Марков: Доган, единствен, може да води България напред! Слави – като Мечо Пух: Глупавите правят глупости…

полк. ОР Николай Марков, анализатор, в седмичното обзорно политическо предаване „ Беновска пита “ във facebook.com/iliana.benovska и в youtube.com/Беновска пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 23-ти юли 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Христо Иванов онлайн – какво лъсна?

“Какво сме заварили добре, откакто през вчерашния ден за следващ път лъсна задкулисието? Как се реже властта като баница – Христо Иванов имам поради и неговото излияние в зала “Запад ” откакто заседаваше изключителната комисия за Gemcorp и меморандума за 1 млрд $ и бяха оставени включени камерите? ” стартира диалога Беновска. Марков показа почудата си, тъй като Иванов е дълго време в политиката и постоянно стига до някаква откровена нелепост, само че няма да цитира другите, за какво не е политик и не е добре той да го прави. “Едни и същи неточности ги повтаря непрекъснато, а на младежа, който занапред влиза в политиката, както бяха някои от момчетата и девойките, е простено, само че на хора, които имат искания да вършат дълбоки публични, обществени и държавнически промени, наподобява доста неуместно ” разяснява Николай Марков.

Марков – от прехода до момента – наблюдения

Беновска напомни, че Марков е бил високопоставена защита на най-високопоставените български държавници след прехода и има доста прецизен взор върху тяхната психическа характерност. Марков показа, че още от началото на прехода е имал опция да ги следи и освен да ги охранява – вижда по какъв начин се учат, по какъв начин се провалят, по какъв начин вършат верни ходове и то лица, които са исторически персона – Жельо Желев, Петър Дертлиев и други “Аз от това време също ви познавам и вас. Бяхте едно младо момиче и най-интересното успяхте да запазите духа, усмивката. Обикновено, когато човек натрупа опит, натрупа и тъга, а вие не натрупахте задоволително огромна тъга, което значи, че имате инстинкти за оцеляване в сходна среда. Това е похвално! ” разяснява Марков.

Тениска Харвард

Беновска подари на Николай Марков тениска Харвард да я носи, когато проучва и го прикани да не не помни второто изречение – just kidding – да се майтапи и да има възприятие за комизъм.

Какво се случи през вчерашния ден – Христо Иванов?

Беновска пожела да видят част от казаното от Христо Иванов и прикани Марков да проучва каква роля ще изиграе това сега – ще има избори, няма ли да има, ще тръгне ли България нанякъде в полза на страната, или ще продължим да облагодетелстваме единствено властниците?

Христо Иванов: Ива Митева се заяжда с писан текст. Спорният въпрос е по какъв начин на процедура се движи към промените към закона за КПКОНПИ. И е в две направления. Както знаете Политическа партия споделиха, желаеме този закон да бъде признат като авансово условия за това да одобряват поддръжка от Има Такъв Народ, Има Такъв Народ споделят, одобряваме го знаково на първо четене, обаче второто ще го гласуваме като има определен кабинет с изискването, че ще има доста корекции, които би трябвало да се създадат. Междувременно самите Политическа партия в лицето, на парламентарното им крило, не на Лена Бориславова, заеха позицията, че законът би трябвало да се ревизира съществено. Тоест, съдържателната част от аргумента на Има Такъв Народ може да се откри компромис по нея, само че Тошко споделя: Че ще гласоподават след избиране на държавно управление, тъй като желаят да са сигурни, че в случай че „ вие си извършите бухалка, ние ще сме в обединението, в която тази бухалка ще я ръководи. Иначе няма да ви гласуваме бухалка, след това да отидем на избори и вие да я контролирате “.

Това значи, че те към този момент не могат да кажат: Има Такъв Народ са 100 процентова мафия, а ние сме 100 процентово бели.

Има Такъв Народ получават статута на търпими членове на ръководещата коалиция, с което доста им се понижават активите, които до в този момент имаха и против това беше мъдро да се каже: Ако няма да си промените ръководителя на групата, то най-малко излъчете различен преговорен екип. Освен това, хайде, изначално да кажем, че, вие, няма да имате министри. В един миг Корнелия споделя, че не знае дали няма да изискат: Гроздан Караджов още веднъж да бъде министър.

Щото то от там стартира целия проблем: Това са министрите на Слави, неговите пари, неговите министерства, хората на които той има доверие.

Корнелия по никакъв метод не е решила този проблем и чакам, че този проблем ще докара до мощен блокаж на втори стадий, нещо което видяхме и на тази среща, тъй като дойдоха Тошко и госпожа Митева и започнаха да се държат по същия метод, безочливо, надменно и така нататък Тоест, за мен Корнелия, не знам, за какво, може би, от недомислица, е пропуснала значима опция при договарянията да почисти значими проблеми, които остават и допускам че идната седмица доста елементарно ще доведат до късо съединяване – съдбовно.

От сорта на това: Когато Асен Василев ще би трябвало да беседва с Тошко Йорданов или би трябвало да се разисква какъв министерски пост Кирил Петков ще би трябвало да заеме, тъй като тази тема… или кои са министрите на Слави.

Това е което аз мога да кажа чисто политически. Генерале, Владо, нещо в случай че желаете да допълните като усещания, наблюдения и разбори. Кажете сътрудници какво мислите за нашето позициониране и впрочем. Сега нали ние си настояваме, че първо ние участваме в диалозите чисто с осведомителна цел, действително ще влезем в договарянията когато имаме излъчен министър-председател, че нашите групови органи едвам най-после ще вземат решение дали поддържаме и под каква форма и доколко. Тези всичките словесни еквилибристики са значими да ги повтаряме, с цел да поддържаме въпреки всичко някаква отдалеченост от този целия развой, не че нали пропагандата на ГЕРБ и Движение за права и свободи ще ни оставят доста празен ход, само че въпреки всичко колкото е допустимо да го поддържаме. Тези неща са значими да се кажат, че мандата не е на избрана политическа мощ, третия мандат е механически, че това не е на политическа групировка която има лично право да сформира политическо ръководство и така нататък Тези всички неща, в случай че имате потребност да ги обсъдим, ще ги обсъдим като опорни точки. Чакаме да забележим какво в последна сметка ще се конфигурира, в случай че въобще. Основния проблем е Политическа партия и Има Такъв Народ.

Преподавателят Марков

Беновска означи, че полк. Марков и преподава, а той отвърне, че това е срамната част от неговата кариера. “Да учите хората, то е срамно занятие в нашето обществото, тъй като хората имат други цели, гледат към други хоризонти ” показа Марков. Беновска го попита какво ще каже на студентите си за случилото се с Иванов. Полк. Марков отговори, че нищо няма да им каже, тъй като множеството не се интересуват, легализират си дипломите, напущат страната. “След всичко това, което се случва в България, може би, за пръв път стоя на страната на тези, които я напущат ” отвърна Беновска. Марков показа, че той се съпротивлява, само че приема решенията на младежите.

Христо Иванов, дясното, демокрацията и автоголовете

По отношение на Христо Иванов Марков съобщи, че е влезнал в скъсаните обувки на политическия проектант, само че не може да се огледа в профил по какъв начин наподобява. “Политическите и други съперници му се усмихват в профил, тъй като нищо повече не можем да създадем, с изключение на да се усмихнем на цялата тази обстановка. Автоголовете, които така наречен дясно, което е присвоило това разбиране, си прави – не са от през вчерашния ден. Виждате единствено за 6 месеца какво се случи с публичното доверие ” акцентира Марков. Беновска означи, че няма реакция от Политическа партия на случилото се. Полк. Марков разяснява, че Кирил Петков е пуснал един пост във Facebook, само че не приема лице на подобен пост да заема позиции през Facebook, само че може би харвардското обучение по този начин ги насочва да поддържат връзка, да бъдат разтоварени, готини и разнообразни. Марков акцентира, че казусът с публичното мнение е по-голям и означи, че в демократичната общественост доста пъти се подчертава върху това, че в случай че се отиде на избори портретът на предстоящото Народно събрание ще бъде напълно различен и това ще бъде неприятно за България. “Остава усещане, че когато демократичната ни общественост е в съпротива, всички избори са положителни и когато и да е на денонощието, а когато са в ръководството – всички избори са зло. Аз не ги виждам по този метод нещата, както не виждам и че в България имаме рецесии. Аз виждам управляеми процеси, само че няма индикация за рецесии и това непрекъснато повторение по какъв начин сме в рецесии, предстоят рецесии – мисля, че лицата, които се пробват да приказват по тематиката, сякаш нищо не схващат от тази дума ” съобщи полк. Марков.

Слави Трифонов

Беновска напомни, че предходната година са създали коментар на предаването “Слави, ти се самопогреба, а Рамадан Аталай доскоро подтиква да се направи коментар “Христо Иванов отиде при Слави Трифонов ”. “Слави в този момент заплаща ли високата такса за това, че не сформира кабинет, не удържа тежестта на изборната победа или може би той пък в действителност нямаше тези исторически условия? ” попита Беновска. Полк. Марков разяснява, че Слави Трифонов вътрешно е нерешителен човек и един от огромните му дефекти в политиката и на това равнище, не и във времена, в които би трябвало да се взимат решения от такава големина е, че е мощно прочувствен. “Мисля, че в него има някаква непорочност, която го прави доста мощно прочувствен и за жалост всички се възползват от това нещо, в това число и тези, които са в най-близкия му кръг. Мисля, че той е използван човек, по най-грозния метод от свои и непознати. Имената им бих му ги споделил на него, само че не това ще му помогне, тъй като даже да сменим лицата, той ще продължи да бъде подобен. Проблемът е в него и мисля, че политиката не е неговото място. Аз му го споделих в очите, когато ме беше поканил в неговото последно предаване. Да му подскажа това, което се случи в този момент, че можеше да го избегне ” показа Марков.

“За да потвърдим или отречем това, тъй като аз мисля, че емоционалността оказва помощ, въпреки че доста добре знам какво желаете да кажете – че човек би трябвало да е невъзмутим в политиката, дано да забележим какво направи Слави през вчерашния ден като послание ” сподели Беновска.

Специално изказване на водача на “Има подобен народ ” Слави Трифонов от 22.07.2022

Слави Трифонов: Мисля, че в този момент като кажа това, което ще кажа, ще му обърнете внимание. Особено медиите. Напоследък вие сте доста положителни в това да се вършиме, че нещо не се е случило.

Днес, Христо Иванов и парламентарната му група от “Демократична България ” за първи път приказваха това, което в действителност мислят.

Без да знае, че е онлайн, в ефир, Христо Иванов сподели следното във връзка на това, че има договаряния с “Има подобен народ ” изтъквам, той сподели по този начин – “Това значи, че те към този момент не могат да кажат: Има Такъв Народ са 100 процентова мафия, а ние сме 100 процентово бели. Тоест, нещата започнаха да се размиват. ” – завършек на цитата. В прав текст Христо Иванов признава, че Демократична България и Политическа партия ни назовават мафия не тъй като е правилно, а тъй като те по този начин наподобяват стопроцентово бели. На техен декор, т.е., на наш декор, в случай че аз съм черен и ние сме черни, то те са бели. Христо Иванов признава, че лъжат, че ние сме мафия. Всички го знаем, само че в този момент в прав текст си признават, че безочливо и брутално и изцяло нахално лъжат. И това, че ние не сме мафия е проблем. Това е непоносимо. Просто непоносимо.

Втори откъс, изтъквам какво споделя Христо Иванов – “ИТН получават статута на търпими членове на ръководещата коалиция, с което доста им се понижават активите

Трето – лъжат, че не разискват личен състав на кабинета. Значи, всички медии чакате да ви се каже, в това число и ние чакаме предложение – има си мандатоносител – да кажат какво оферират, кой оферират за министър-председател, по какъв начин ще наподобява тяхното предложение за държавно управление. Сега ще ви изтъквам казуса, който има. Цитирам това, което споделя въпросният Христо Иванов – “Когато Асен Василев ще би трябвало да беседва с Тошко Йорданов или би трябвало да се разисква какъв министерски пост Кирил Петков ще би трябвало да заеме ”. Значи, по този начин – какъв министерски пост Кирил Петков би трябвало да заеме. Ми, никакъв, бе, Христо. Никакъв министерски пост не би трябвало да заема Кирил Петков. Нали за вас от Демократична България и Политическа партия най-важна беше България? Нали най-важни са политиките? Нали най-важна беше управническата стратегия? Ето, уважаеми фенове, лицемерието в чист тип.

След всички тези признание – какъв е смисълът от тези договаряния за държавно управление? Никакъв! Аз бърсалка ли съм? Аз ли съм оправданието за некадърността на едни дилетанти? Аз ли съм мафия, тъй като по този начин ви изнася? Лъжете нахално, безочливо и непоносимо! Отвращавате ме!

Ще бъда пределно явен – ние към този момент нямаме никакво място в тези безсмислени лицемерни договаряния, тъй като преди малко Христо Иванов ги приключи.

Слави – разсъдък против страст

“Според вас какво е съотношението от това, което чухте, сред прочувствената и рационалната съставния елемент? ” попита Марков. Беновска удостовери, че прочувственото е превалирало. Марков разяснява, че Слави желае да бъде откровен. Беновска напомни, че Роналд Рейгън е бил артист и два мандата президент. Марков отговори, че го смущава съотношението сред страстта и разсъдъка, само че се съгласи, че би трябвало да има същинска прочувствена съставния елемент постоянно. “Трябва да се “преценя ”, по Кирил Петков, обстановката, в която се намираме. Искам да ритнем летвата по-нагоре и да бъдем малко по-практични в разбора и в изводите, до които би трябвало да достигнем ” сподели Марков. Беновска подари на Марков 1 левче за духовитост, както и една своя мисъл – “често на хора, които не са си премерили силите да се съревновават с мен, аз им споделям – не си си избрал/а подобаващия тренажор ”. Марков върна левчето на Беновска за духовитост.

Управниците и техните 3 цели – 12 млрд, войната в Украйна и Македония

Марков акцентира, че 3 неща са извънредно значими и витиеватото политическо говорене не е добре – на околните хоризонти на съшитата власт са били асимилиране на 12 млрд по ефикасен и сполучлив метод, заемане на позиция, която да е обвързвана с позицията на НАТО във връзка с войната в Украйна и признаването на македонския език като част от началото на договарянията за включване на Македония в Европейски Съюз. “По първите две – бързо ни включиха във войната, в интернационалните контракти и по смисъла на нашето участие в НАТО. Там имат цялостно единодушие всички, въпреки че отхвърлят да употребяват необятно затворените си очи във връзка с позициите на редица европейски страни по тематиката, които са надалеч по-големи и лоялни членове на НАТО, само че имат надалеч по-премерени позиции. Свързвам го със пускане проекта на НАТО за челен фронт за събитията, които се развиват покрай нас и имат боен темперамент. По отношение на Македония – външно министерство в лицето на госпожа Генчовска – тя приказва едно по малкия екран и когато следвате какви документи разписва, ще видите две разнообразни персони ” разяснява Марков. Беновска не се съгласи и сподели, че Генчовска ненадейно за нейната нежна физика и душeвност е показала много огромна неотстъпчивост и е споделила пред медиите, че се води двойнствена политика и тя не подхожда на нейната във връзка с Македония. Марков акцентира, че тъкмо това има поради, само че какво се споделя пред медиите и какво се подписва са две разнообразни правни хипотези, дори едната не е правна. Според Марков Генчовска има ментори, които са изпълнили това, което е било сложено като цел. Беновска означи, че Трифонов е изразил ясна позиция за Македония, а Марков разяснява, че Трифонов не е имал наказания в този сегмент и това време, само че е значимо, че към този момент имаме македонски език за нашата интелигенция, която безспорно слуша и гледа “Беновска пита ” и са наясно какво следва, когато има територия, език и нация. “Бих използвал същинското разбиране – народен въпрос. Това е част от националния въпрос, който е заплатен с кръвта на прекомерно доста българи. Тяхната кръв към този момент няма значение, с цел да сме политкоректни по някакъв метод. Спрях вниманието ви на признаването на религиозната еднаквост, която закупи автономия в лицето на Охридската епископия, приемането незабавно в лоното на сръбската черква, територията и езика. Тия три неща като ги съедините, нашият цар Борис ги е учил на тези неща европейците – по какъв начин се прави страна, нация – това се случи. Двата съставния елемент ги изяснихме, третият ни убягна. Третият са 12 милиарда Според мен на никое място няма да отидат и в България няма да дойда евентуално. Това, което зависи от мен, ще направя всичко допустимо да не се случи и повода не е, че съм антибългарин или човек, който не схваща потребността от тези неща, а разбирам, че това, в което аз имам вяра е, че в случай че човек има положителни хрумвания, а политиците са тъкмо за това, не са им нужни пари. Щом имат потребност от пари, значи, концепциите им не са положителни ” разяснява Марков.

Доган – спасителят на белия кон?; ГЕРБ и Политическа партия

“Кой е политикът, който в този момент ще го изиграе идващият на бял кон, който може към момента да овладее полуразпадащата се страна? ” попита Беновска. Полк. Марков отговори, че единствената достоверна партия с водачество е Движение за права и свободи и съществена роля в тези процеси ще изиграе Ахмед Доган. “Партия ГЕРБ по някакъв метод е ненапълно отвлечена, Българска социалистическа партия е със затихващи функционалности, а другите партии нямат никакво значение ” сподели Марков. Той акцентира, че Политическа партия нито е записана, нито е партия, а е аватар, съвременен план на американското посолство. “С цялото си почитание към цивилизования свят считам, че нещата би трябвало да се вършат по цивизилован метод. Ако методът не е цивилизован и в случай че средствата, които употребяват за осъществяване на избрани неща не са честни, считам, че си имаме работа с един некултурен свят ” сподели Марков и съобщи, че Доган няма избор и няма друга партия, която да поеме тежестта на това, което се е случило в България през последните 10 години и повече. “Аталай, малко преди мен, доста тънко ви подаде за сходен развой. Няма избор Доган, тъй като другите се разпаднаха. Приемам обстоятелствата такива, каквито са. ” акцентира Марков.

Слави и Беновска от 22.10.2013 година

Беновска пожела да изгледат диалог сред нея и Слави Трифонов от 22.10.2013 година, в който Беновска го потиква да стане политик.

Илиана Беновска: И дори наши сътрудници потеглиха да стават и политици. Ти апропо за какво не станеш политик, имаш такава огромна публика, толкоз огромна популярност, толкоз доста опит и познания, за какво и ти не тръгнеш да ставаш политик?

Слави Трифонов: Сериозно ли питаш?

Илиана Беновска: Много съществено. За да се обезврежда малко с различен полюс пространството.

Слави Трифонов: По смисъла на професионализма и по смисъла на това, което е споделил Кант за смисъла на живота, че човек би трябвало да се самоусъвършенства, един експерт би трябвало да работи нещо, в което да става все по – добър и по – добър. Не имам вяра това за пенкилера, че като можеш да правиш едно нещо добре, ще можеш да правиш и друго добре. Тоест примерно си добър като пожарникар, или началник на охранителна компания и това значи, че си добър като кмет или министър – ръководител.

Илиана Беновска: Или си бил добър като незает и след това си станал добър като министър – ръководител.

Слави Трифонов: Никога не съм бил незает.

Илиана Беновска: Не ме слушаш. Бил си добър като незает, а след това се станал добър като министър – ръководител. Какво споделих?

Слави Трифонов: За мен ли приказваш?

Илиана Беновска: За кого приказвам бе хора? Има ли някой, който се сеща тука?

Слави Трифонов: За кого приказваш? Говориш за Орешарски ли сега?

Илиана Беновска: Не.

Слави Трифонов: А за кого?

Илиана Беновска: Който може ще се сети. Та да запитвам аз, ще станеш ли политик?

Слави Трифонов: Добре, нали си смела, давай кажи, за кого приказваш?

Илиана Беновска: Какво значи смела, да стана в този момент и да кажа истината е.

Слави Трифонов: Беновска пита Станишев…

Илиана Беновска: Кой назначи Делян Пеевски? Беновска пита Борисов за неговото минало. Нещо пропускаш, по този начин ли беше?

Слави Трифонов: Да, и това е правилно.

Илиана Беновска: Въпросът е следния. Да си довърша тематиката за политика, че доста ме кефи. Ако ти тръгнеш да ставаш политик всичко ти е 10.

Слави Трифонов: Защо?

Илиана Беновска: Вече го изредих тука, отново ли да те полаская? Слави, доста си висок, освен на растеж. Много си висок по разсъдък и влияние.

Слави Трифонов: Не е ли разумно аз да стана, окей, аз ставам политик и по-късно? То не е задоволително да станеш политик.

Илиана Беновска: След това стопираме да пускаме нашата обичана ария, която пускаме по „ Радио К2″, дружно със стихотворението на Ръдиърд Киплинг „ Ако“, „ Нема такава държава“ и почваш да пееш „ Ето я такавата страна, аз я управлявам Слави Трифонов“.

Слави Трифонов: Усещам някаква подигравка, аз не съм тръгнал да ставам политик.

Илиана Беновска: Няма подигравка, създаваш с изключение на политически и живописен облик, ще ставаш ли политик?

Слави Трифонов: Не.

Илиана Беновска: Само едно ти куца, да знаеш.

Слави Трифонов: Кое?

Илиана Беновска: Може би би трябвало да се задомиш преди да станеш политик.

Слави Трифонов: Бойко Борисов не е женен, пък стана политик.

Илиана Беновска: Бил е. Я виж Сергей Станишев по какъв начин се задоми, че и две деца роди.

Слави Трифонов: Това е хубаво.

Илиана Беновска: Много е хубаво.

Слави Трифонов: Аз за каква тематика те поканих, ти накъде потегли.

Илиана Беновска: Ами канализирай ме тогава.

“Какво е бъдещето на нашия другар Слави Трифонов? ” попита Беновска. Марков означи, че изявлението е от 2013 година и Беновска е медийната Слава Севрюкова или някой оракул. “Всичко, което се случи, вие го казахте на Слави. Бъдеще с глупави хора не можем да имаме. Мечо Пух – единствено глупавите хора вършат глупави неща. Имаме сериозна маса от умни хора. Те не са тези обществени персони, които се изживяват като водачи. Смятам, че би трябвало да се консолидира тази общественост и да направи нужното, тъй като всяка рецесия е опция. Ако не осъществяваме добавената стойност, която тази опция ни отваря сега, тези рецесии, които занапред предстоят, сега няма такива и политиците ги преекспонират, с цел да оправдаят личните си нелепости. Тази рецесия, която ще се отвори след октомври месец до другата година март, април – тя ще ни даде доста огромни опция. Ако имаме добър мениджърски екип, не приказвам за партии. Приемам ги като декор, който би трябвало да съществува. Ако имаме мениджърски екип, може да се направи голяма добавена стойност за страната. Геополитически сме на място, на което ще имаме тези благоприятни условия. Ако потънем да търсим избавление в лица, които желаят да се упражняват с политика и ръководство, мисля, че тази рецесия ще ни върне доста години обратно, където нямаме право да отиваме. Този 33-годишен опит не ни дава право да отстъпваме тъкмо в този момент ” съобщи Марков. Беновска стисна ръката на полк. Марков и сподели, че диалогът е бил неповторим.

Така приключи диалогът сред Николай Марков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита ” по “Радио К2 ” и онлайн във Facebook и Ютюб на 23-ти юли 2022 година.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР