Полицията в Русе установи самоличността на двама души, създавали материали

...
Полицията в Русе установи самоличността на двама души, създавали материали
Коментари Харесай

Задържаха двама от Русе, изнудвали момиче с порноснимки

Полицията в Русе откри самоличността на двама души, създавали материали с порнографско наличие, откакто събирали данни за малолетни посредством потребление на обществените мрежи. При акцията чиновници на ОДМВР и районно управление (на МВР) Две могили и Първо РУ-Русе, под управлението на Районна прокуратура – Русе, са осъществени дейности по следствие, претършуване и изземване на два адреса в регионалния град.

Полицейските дейности са подхванати в границите на досъдебно произвеждане в РУ-Две могили, като става дума за потребление на осведомителни технологии за събиране на данни за лица под 18-годишна възраст, за основаване на нецензурен материали.
свързани новини10797на 23.06.202038201на 11.03.2017
Установено е, че в интервала от април до октомври тази година непостоянен причинител, посредством потребление на подправени профили в една от обществените мрежи е изнудвал малолетно момиче, с цел да му изпраща нейни фотоси с порнографско наличие. В резултат на целенасочената работа по случая криминалисти открили действителните ползватели на подправените профили, които се оказали две момчета от Русе.

От домашните им адреси са конфискувани мобилните телефони и компютри, посредством които е протичала връзката с пострадалата.

Работата по документиране на незаконната им активност, както и определяне на други пострадали, продължава.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР