Полицията запечата склад за съхранение на цитруси в Бургас заради

...
Полицията запечата склад за съхранение на цитруси в Бургас заради
Коментари Харесай

Откриха голямо количество чист кокаин в склад за цитруси в Бургас


Полицията запечата склад за предпазване на цитруси в Бургас поради открит опиат, събощи bTV.



Между кашони с банани е открито огромно количество чист кокаин.

1

Около 75 кг кокаин са открити в 20 626 кашона с банани. Това заяви по време на брифинг Георги Чинев, административен началник на Окръжна прокуратура – Бургас.

"На 27 юли тази година кораб на интернационална компания е акостирала в Пристанище Бургас, идвайки от Италия. Два дни по-късно - на 29-ти, са разтоварени огромно количество банани, които на 31 юли са пристигнали в складова база в Бургас. Получател на стоката е българско комерсиално сдружение, като от Еквадор за него са били предопределени 15 контейнери с банани, във всеки от които е имало по 20 палета. Общо кашоните са били 20 626 броя. Открити в тях са към 75 кг кокаин ", означи Георги Чинев.

"Установено е, че част от бананите - 3240 кашона са били експортирани за Румъния. Идентифицират се баркодовете на обособените колета. Пратката е включвала банани от 32 ферми от Еквадор ", добави окръжният прокурор, представен от "Фокус ".

По думите му по случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 354 а, ал.2, вр. ал 1 от Наказателен кодекс, т.е "задържане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции - кокаин, в изключително огромни размери ".

"Проведени са голям брой дейности по следствие, като са разпитани лица в качеството им на очевидци, осъществен е оглед на местопроизшествието, назначена е и физико-химическа експертиза ", добави Георги Чинев.

Прокурор Чинев заяви, че законът планува наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 година до 15 година и „ санкция “ в размер от 20 000 лева до 100 000 лева по формираното досъдебно произвеждане за държане за разпространяване на високорисково наркотично вещество в изключително огромни размери.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР