Полицията в Украйна е приключила процедурите по ексхумация на най-голямото

...
Полицията в Украйна е приключила процедурите по ексхумация на най-голямото
Коментари Харесай

146 тела са ексхумирани в Лиман

Полицията в Украйна е завършила процедурите по ексхумация на най-голямото място за всеобщо заравяне в Лиман в Донецка област. Извадени са общо 111 тела на цивилни и 35 на украински военни. Това са съобщили от Главното ръководство на Националната полиция на Украйна в Донецка област, представени от " Укринформ ".
 Масов гроб с 50 тела открит в украинския Лиман
Масов гроб с 50 тела открит в украинския Лиман

Поредна злокобна находка

" Полицията завърши издирвателно-следствените дейности в гробището в Лиман, където след освобождението на града от съветския агресор бяха открити две всеобщи гробища. На едно място са заровени цивилни, а на друго - украински бранители. Убитите са заровени в окопи. Някои гробове са безименни. В резултат на обширни работи, траяли повече от две седмици, следователите извадиха 146 тела ", се показва в отчета.

Според полицията, в Лиман са открити двадесет и пет гробни места. В момента там работят следствени екипи.  Като цяло в освободените региони на Донецка област има 58 такива гробища. Всеки ден полицията получава от ден на ден сигнали от локални поданици за погребения. Достъпът до някои гробове обаче е неосъществим заради дейните военни дейности сега.
 Около 200 тела са ексхумирани в Лиман
Около 200 тела са ексхумирани в Лиман

Броят на откритите тела се усилва всеки ден

Като цяло до момента в северната част на Донецка област са ексхумирани общо 166 тела. Сред цивилните жертви има 85 мъже, 66 дами, пет деца и 10 от тези, чийто пол към момента не е разпознат.

По предварителни данни множеството жертви са починали от пострадвания от шрапнел и естествена гибел .

Някои тела носят следи от насилствена гибел. Броят на екзекутираните от съветски бойци ще бъде обявен незабавно след привършване на всички експертизи.

Припомняме, че на 1 октомври въоръжените сили на Украйна освободиха Лиман от съветските нашественици и поеха контрола над града.

На 4 октомври украинският народен байрак беше публично повдигнат над освободения Лиман.

Масови гробове

Миналата седмица стана ясно и заключението на самостоятелната анкетна комисия на Организация на обединените нации за Украйна, а точно беше доказано, че са били осъществени военни закононарушения.
 Нови зверства на съветските бойци в Лиман
Нови зверства на съветските бойци в Лиман

Разкрития на украинските власти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР