Полицията в Пловдив залови избягалия затворник Георги Танчев. Властите го

...
Полицията в Пловдив залови избягалия затворник Георги Танчев. Властите го
Коментари Харесай

Задържаха Георги Танчев, който избяга от затвора в Пловдив

Полицията в Пловдив залови избягалия пандизчия Георги Танчев. Властите го издирваха от 11 април, когато той не се завърна в пандиза след работа на външен обект. Районната прокуратура в града ревизира има ли отговорни за бягството и дали са нарушени процедурите за излежаване на присъдата.


Георги Танчев е арестуван в центъра на града, в квартирата на собствен другар.
Атанас Илиев - представител на районна прокуратура - Пловдив: Никаква опозиция не е оказал, както споделих към този момент се намира в пандиза в Пловдив, където пред чиновниците от пандиза е изразил страдание за стореното и желанията си в действителност да се завърне непринудено, за жалост това явно не се случи досега, когато през днешния ден беше арестуван.
Прокурор Илиев съобщи още, че оттук насетне Танчев ще излежи наложената му присъда при непоколебим режим. Танчев е наказан на 1 година затвор за разпространяване на опиати. Преди дни е влезнала в действие и втора присъда от една година и три месеца още веднъж за владеене на дрога. Ден преди бягството Георги Танчев бил изпратен да работи в мандра в пловдивския квартал " Прослав ". Той споделил с отговорника на обекта, че излиза да се види със сестра си, само че не се върнал. По-късно се оказва, че пандизчията въобще няма сестра.
Работата по наказателното произвеждане продължава с определяне на аргументите, заради които се стигна до това бягство. Както към този момент анонсирах, всички лица, които установим, че имат виновност за случая, ще понесат съответните санкции.
Заради бягството от пандиза Георги Танчев ще получи още една присъда, която е в размер до три години отнемане от независимост. Разследва се и съучастието на приятеля му и дали той би трябвало да бъде съден за помощта, която му е оказал да се укрива от правораздаването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР