Полицията в Обединеното кралство получава твърдения за сексуално насилие след доклади на Ръсел Бранд

...
Полицията в Обединеното кралство казва, че е получила твърдения за
Коментари Харесай

Полицията в Обединеното кралство казва, че е получила твърдения за сексуално посегателство, датиращо отпреди 20 години, след като медии съобщиха твърдения от няколко жени за Ръсел Бранд, тъй като промоутърите отложиха оставащи дати в поредица от концерти на живо на комика, който отрича обвиненията.

Агенция за таланти и издател също се разделиха с Бранд относно твърденията, които поставиха развлекателната индустрия в Обединеното кралство пред въпроси дали поведението на комика е останало безспорно поради славата му.

48-годишният Бранд каза в събота, че никога не е правил секс без съгласие, когато вестник The Sunday Times и документалното шоу Dispatches на Channel 4 TV съобщиха, че четири жени са го обвинили в сексуално посегателство, включително изнасилване, между 2006 и 2013 г.

Полицията каза, че след публикуването и излъчването на тези твърдения е получила доклад за нападение, за което се твърди, че е извършено в Сохо, централен Лондон, през 2003 г.

„Полицаите са в контакт с жената и ще й осигурят подкрепа“, се казва в изявлението на столичната полиция.

„Първо разговаряхме с The Sunday Times в събота, 16 септември и оттогава направихме допълнителни подходи към The Sunday Times и Channel 4, за да гарантираме, че всеки, който смята, че е бил жертва на сексуално престъпление, е наясно как да
Всичко за Вашата сватба
докладва това на полицията.“

Няма незабавен коментар от представители на Brand след изявлението на полицията.

Бранд, бившият съпруг на американската певица Кейти Пери, пусна видео съобщение в социалните медии, за да отрече „много сериозните криминални обвинения“ часове преди те да бъдат публикувани в събота.

„Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в мейнстрийма, когато бях във вестниците през цялото време, когато бях във филмите. И както съм писал подробно в книгите си, бях много, много безразборен“, каза Бранд.

„Сега, по време на това време на промискуитет, връзките, които имах, бяха абсолютно винаги по взаимно съгласие“, добави комикът, известен със своя пищен стил и външен вид, който е участвал в редица филми като „Отведете го до гърка“.< /p>

Times и Dispatches казаха, че една жена е направила твърдение за изнасилване, докато друга каза, че Бранд я е нападнал, когато е била на 16 години и все още е била на училище. Двама от обвинителите са съобщили за инцидентите, станали в Лос Анджелис.

Докладите за обвиненията срещу Бранд, някога един от най-известните комедианти и телевизионни оператори в страната, доминират британските медии, откакто се появиха.

Той беше по средата на стендъп турне и трябваше да свири в Theatre Royal Windsor във вторник, но това вече е отменено.

„Отлагаме тези няколко оставащи благотворителни шоута за набиране на средства за пристрастяване, не ни харесва да го правим – но знаем, че ще разберете“, се казва в изявление на организаторите на турнето му, споделено от театъра.

BBC, в чиито радиопрограми той е работил между 2006 и 2008 г., заяви, че спешно проучва проблемите, повдигнати от обвиненията, а Banijay UK, продуцентската компания зад телевизионно шоу, водено някога от Бранд, каза, че също е стартирала спешно вътрешно разследване.

„Това са много сериозни и тревожни обвинения и ще знаете, че метеорологичната полиция е помолила всеки, който смята, че е бил жертва на сексуално насилие, да се яви и да говори с полицаите“, каза говорител на британския премиер Риши Сунак репортери.

Консервативният законодател Каролайн Ноукс, която председателства Комисията за жените и равенството в Камарата на общините, призова полицията както във Великобритания, така и в Съединените щати да разследва „невероятно шокиращите“ обвинения.

„Това заслужава и се нуждае от наказателно разследване, защото твърде дълго сме виждали мъже – а извършителите на този вид престъпления почти неизменно са мъже – да не бъдат държани отговорни за поведението и действията си“, каза тя пред BBC Радио.

Твърденията подновиха дебата за „момчешката култура“, която процъфтява във Великобритания през 90-те и началото на 2000-те, и женомразството, което все още се просмуква в интернет.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg