Полицията в Нова Зеландия започва криминално разследване във връзка с

...
Полицията в Нова Зеландия започва криминално разследване във връзка с
Коментари Харесай

Започва криминално разследване заради изригването на вулкана в Нова Зеландия

Полицията в Нова Зеландия стартира престъпно следствие по отношение на изригването на вулкана на Белия остров. До момента е доказана гибелта на петима души, а други осем са изчезнали.

Новозеландските управляващи желаят да схванат по какъв начин се стигна до загубата на 13 души след изригването на вулкан на известен измежду туристите остров. Миналата седмица е било издадено предизвестие за нараснала заплаха, което повдига въпроса имало ли е позволение за посещаване на острова.
Джон Тимс, зам.-комисар в полицията: Мога да потвърдя, че стартира престъпно следствие на събитията, при които на Белия остров има жертви и ранени.
Представители на туристическата компания, която провежда визити на Белия остров, показват, че постоянно деликатно наблюдават вулканичната интензивност, а във съдбовния ден тя е била от втора степен, което значи междинна, до висока.
Джасинда Ардърн, министър-председател на Нова Зеландия: Възникват съществени въпроси във връзка със случилото се. Те би трябвало да бъдат заложени и да получат отговори.
Министър-председателят Джасинда Ардърн удостовери, че няма признаци на живот на острова и в този момент напъните ще бъдат ориентирани към откриването на изчезналите.

Сред тях са и двама туристически гидове. Туристи от Австралия, Съединени американски щати, Англия, Китай и Малайзия са измежду жертвите или потърпевшите. Общо 47 души са се намирали на острова, 34-ма от тях са избавени, само че множеството са в болница с изгаряния или дихателни проблеми.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР