Полицията в Нидерландия откри в отсека на колесника на самолет

...
Полицията в Нидерландия откри в отсека на колесника на самолет
Коментари Харесай

Пътник без билет оцеля след 11-часов полет в колесника на самолет

Полицията в Нидерландия откри в отсека на колесника на аероплан пасажер без билет, който е пропътувал дистанцията от Южна Африка до Амстердам.
Властите оповестяват, че към момента не е несъмнено по какъв начин беглецът е попаднал на борда на полет на KLM от Южна Африка до летище "Схипхол ".
Те настояват, че мъжът е в устойчиво положение в болница, откакто е бил открит в предния колесник на самолета, който е летял от Йоханесбург до Амстердам през Найроби.
Органите на реда обаче желаят да беседват с него, с цел да открият самоличността му и да схванат дали е възнамерявал да остане в Нидерландия или да отиде в друга страна.
"Разследваме няколко неща, като да вземем за пример националността му и точната му възраст ", съобщи пред Euronews Робърт ван Капел, представител на Кралската военна полиция на Нидерландия.
"Той е на възраст от към 18 до 30 години, знаем, че е пристигнал от Южна Африка и е имало прекъсване в Кения, само че каква е националността му, е нещо, което се надяваме да разберем през днешния ден.
"Провеждаме следствие за нелегално прекосяване на границата или контрабанда на хора, тъй че чакаме да разберем дали се е качил самичък в самолета или някой му е оказал помощ ", споделя още представителят.
Полетът от Йоханесбург до Амстердам, дълъг 9000 км, лишава към 11 часа, само че нередовните пасажери при полетите до Нидерландия са необичайност.
През 2021 година кенийски младеж оцеля при къс полет от Лондон до летище Маастрихт в колесника на товарен аероплан, а предходната година граничната полиция откри тялото на нигериец в ходовата част на аероплан, дошъл в Амстердам.
"В множеството случаи, когато открием някого в самолета, нормално той не оцелява при такова пътешестване, само че това е неповторимо “, акцентират управляващите в Нидерландия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР