Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански фенове заради участие

...
Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански фенове заради участие
Коментари Харесай

Мароканци безчинстваха и в Нидерландия след успеха над Испания

Полицията в Нидерландия арестува няколко десетки марокански почитатели поради присъединяване в вълнения след успеха на техния тим над Испания на осминафиналите на Световното състезание в Катар, заяви телевизионният канал NTK.

Стотици мароканци излязоха по улиците на разнообразни нидерландски градове предходната вечер със флагове и факли. Празненствата, които започнаха спокойно в някои от тях, в това число в Амстердам, Хага и Ротердам, обаче прераснаха в вълнения. Фенове започнаха да хвърлят фойерверки по полицията и службите за незабавна помощ, да ги замерят с колела и да повреждат градската инфраструктура. На доста места се наложи да бъдат извикани специфичните сили, с цел да разпилян последователите.

В Ротердам, съгласно NTK, са били арестувани 35 души. На седем от тях е подредено да се явят в полицейските сектори в събота в 16:00 локално време и да останат там до късно вечерта. По това време тимът на Мароко ще играе против Португалия на четвъртфиналите на Мондиала в Катар. По време на безредиците един чиновник на реда е получил увреждане на слуха от мощна детонация на бомбичка.

В същото време чиновниците на реда означават, че по-голямата част от празнуващите са се държали правилно, написа ТАСС.

В Амстердам и Хага са били задържани 10 души. Съгласно правосъдното решение двама от арестуваните ще би трябвало да останат у дома преди, по време и след четвъртфиналите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР