Полицията в Мианма взе мерки, за да попречи на противниците

...
Полицията в Мианма взе мерки, за да попречи на противниците
Коментари Харесай

Полицията в Мианма стреля по протестиращи, има загинал

Полицията в Мианма взе ограничения, с цел да попречи на съперниците на военното ръководство да стачкуват против режима и една жена беше убита в град Моунюа, предадоха Ройтерс и Киодо.
Според локални медии с изключение на убитата са ранени няколко протестиращи. Силите за сигурност, изпратени да разпилян протестиращите, са употребявали на няколко пъти водни струи. Полицията в Янгон е стреляла с гумени патрони, с цел да разпръсне протестиращите, които желаят връщане към демокрацията, оповестява Франс прес.
Полицията в Мианма разположи още рано сутринта свои сили в двата най-големи града на страната, Янгон и Мандалай, с цел да затрудни протестните прояви против военния прелом, отбелязва Асошиейтед прес, като напомня, че рецесията в страната претърпя през вчерашния ден трагичен процес, откакто посланикът на страната в Организация на обединените нации съобщи на специфична сесия на общото заседание на организацията, че остава предан на отстранената от военните лидерка Аун Сан Су Чжи и прикани интернационалната общественост да окаже напън върху армията да съобщи властта.
В Янгон и Мандалай, където всеки ден има демонстрации против военния прелом в Мианма, бяха осъществени арести. Полицията ползва заповедите на военния съвет, ръководещ Мианма, да не бъдат допускани събирания на едно място на петима и повече души. В доста други градове на Мианма също се организират демонстрации против преврата, осъществен на 1 февруари.
Превратът нанесе удар на нежното развиване на демокрацията в Мианма след пет десетилетия на военно ръководство. Партията на Су Чжи безапелационно завоюва парламентарните избори в страната ноември и се очакваше да образува държавно управление за нов управнически мандат, само че армията блокира работата на Народното събрание и задържа Су Чжи и високопоставени членове на нейното държавно управление, напомня АП.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР