Полицията в Лондон ще използва технология за лицево разпознаване, за

...
Полицията в Лондон ще използва технология за лицево разпознаване, за
Коментари Харесай

Лондонската полиция ще използва технология за лицево разпознаване

Полицията в Лондон ще употребява технология за лицево различаване, с цел да разпознава нарушители и безследно изчезнали хора, съобщи уеб сайтът Wired.

Силете на реда в английската столица разясняват, че технологията ще се ползва единствено на избрани места, подбрани въз основата на разследващи данни. Всяка локация ще бъде обвързана със лист с търсени лица и причинители на съществени закононарушения, които са под наблюдаване. Говорител на полицията обаче не посочи какъв брой сходни системи ще влязат в приложимост и къде и какъв брой постоянно ще бъдат употребявани.

От полицията разясниха, че влизането в приложимост на технологията ще бъде оповестено авансово и че в града ще има табели, обозначаващи местата, които са под сходен вид наблюдаване. Освен това новата технология няма да бъде обвързвана със съществуващата система от охранителни камери и такива, употребявани от служители на реда.

Лондон е един от градовете с най-вече охранителни камери по света, като  по данни на CCTV.co.uk те са повече от 620 хил, множеството от които частна благосъстоятелност.

 „ Като модерна полицейска мощ, имам вяра, че имаме обвързване да използваме новите технологии, с цел да предпазим хората на Лондон “, разяснява помощник-комисар Ник Ефгрейв.

Технологията за лицево различаване се развива извънредно бързо през последните няколко години, с помощта на напредъка в областта на изкуствения разсъдък. При съществуването на задоволително обширна база от данни и мощни процесорни запаси, компютрите към този момент могат да разпознават лица в тълпи от хора с изключителна акуратност. Въвеждането на тази технология обаче среща и огромна опозиция, като нейните съперници считат, че тя нарушава неприкосновеността на персоналния живот.

 

 

.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР