Полицията в Индонезия издирва заподозрени ислямски екстремисти за зверското убийство

...
Полицията в Индонезия издирва заподозрени ислямски екстремисти за зверското убийство
Коментари Харесай

Издирват ислямски екстремисти в Индонезия, зверски убили християни

Полицията в Индонезия търси обвинени ислямски екстремисти за зверското ликвидиране на четирима души, които съгласно правозащитни групи са християни, съобщи Ройтерс.
Десет екстремисти, свързани с "терористична група ", обезглавиха една от жертвите и разрязаха гърлата на останалите, след което подпалиха домовете им в село на остров Сулавеси през вчерашния ден, сподели представителят на националната полиция Ави Сетийоно по телевизионния канал Метро ТВ.
Той не даде пояснение за мотивацията на нападателите, само че заяви, че в преследването терористите ще се включат към 100 души на място. Пречка пред следствието обаче може да се окаже фактът, че селото се намира в далечен планински регион в централната част на островната провинция, добави представителят.
"Това нахлуване е поредна сериозна ескалация на насилието против християнското малцинство в Индонезия ", сподели пред Ройтерс Андреас Харсоно - специалист от интернационалната правозащитна организация "Хюман райтс уоч ".
Индонезия е най-голямата в света мюсюлманска страна.
Гомар Гултом - началник на Общността на църквите в Индонезия, сподели, че жертвите са християни и прикани управляващите да разкрият причинителите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР