Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия и прибягването

...
Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия и прибягването
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг оправда използването на водни оръдия при протестите

Полицията в Хонконг оправда потреблението на водни оръдия и прибягването до предупредителни изстрели през вчерашния ден по време на митингите, прераснали в конфликти сред стачкуващи и служители на реда, съобщи Франс прес.

Според полицията виновността е била напълно на радикални стачкуващи. Сблъсъците се разиграха в квартала Цуен Ван и бяха измежду най-ожесточените от началото на митингите в Хонконг. Там стачкуващи замеряха полицията с тухли.

Привечер група служители на реда били приклещени от стачкуващите и един от служителите на реда паднал на земята, след което върху него се изсипал същински дъжд от удари. Това принудило шестима негови сътрудници да извадят револверите си и да стрелят предупредително във въздуха.

За първи път от началото на митингите полицията употребява както водни оръдия, по този начин и същински патрони, с цел да разпръсне стачкуващите в Хонконг.

Пострадали са петнадесет служители на реда, а десетки стачкуващи, измежду които и момче на 12 години, са били арестувани по обвинявания за нелегално събиране, владеене на оръжия и експанзия по отношение на полицията. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР