Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращи
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи против държавното управление жители.

 © БГНЕС
Демонстранти нахлуха в комерсиалния център New Town Plaza, чието управление, съгласно тях, поддържа позицията на централната власт в Пекин. Вътре протестиращите образували жива верига и стъпкали държавен байрак, след което го сложили в кофа за отпадък и го изхвърлили в реката.

Около комерсиалния център протестиращите построили и запалили барикади. За да ги разпилян, силите на реда употребявали сълзотворен газ, в отговор на което стачкуващите почнали да хвърлят по служителите на реда части тухли и коктейли „ Молотов ”.

Намиращата се наоколо станция на метрото „ Ша Тин ” е била затворена, откакто протестиращите почнали да чупят оборудванията.

Масовите митинги в Хонконг бяха предизвикани от приемането на смяна в закона за екстрадицията, съгласно която обвинени жители може да бъдат изпращани в континенталната част на Китай.

Според несъгласните с него, законът е средство за кавга с инакомислещите и подкопава правосъдната система на Хонконг.

След огромни протестни акции управляващите в административния център направиха отстъпки, като оповестиха, че отсрочват за неопределен срок поправките.
 Хиляди хора още веднъж излязоха по улиците на Хонконг Хиляди хора още веднъж излязоха по улиците на Хонконг
Поредна гореща неделя в Хонконг, където към този момент месеци не стихват митингите за народна власт, почнали поради към този момент анулиран закон за екстрадиция в Китай.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР