Полицията в Хайделберг започна евакуацията на хиляди хора преди планираното

...
Полицията в Хайделберг започна евакуацията на хиляди хора преди планираното
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди жители на германски град заради бомба от Втората световна война

Полицията в Хайделберг стартира евакуацията на хиляди хора преди плануваното премахване на бомба от Втората международна война покрай централната гара в югозападния немски град, съобщи ДПА, като се базира на полицейски представител.

Той сподели, че чиновници обикалят от врата на врата и предизвестяват популацията с високоговорители. Детските градини, образователните заведения и комерсиалните обекти в региона ще останат затворени. Единствено железопътната гара ще работи допустимо най-дълго.

Целият регион би трябвало да бъде изцяло евакуиран. След това и гарата ще бъде затворена за малко, до момента в който бомбата бъде обезвредена.

250-килограмовият арсенал беше открит през вчерашния ден при строителни работи. След това бомбата бе обезопасена от сапьорски екип и охранявана от полицията през нощта, когато бе обособена 50-метрова неразрешена зона.

В Германия постоянно откриват неексплодирали муниции от Втората международна война. Повечето от тях биват обезвреждани от сапьори без произшествия, отбелязва ДПА.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР