Полицията в Хайделберг започна да евакуира хиляди хора преди планираното

...
Полицията в Хайделберг започна да евакуира хиляди хора преди планираното
Коментари Харесай

Масова евакуация в германския град Хайделберг

Полицията в Хайделберг стартира да изтегля хиляди хора преди плануваното премахване на бомба от Втората международна война покрай централната гара в югозападния немски град, съобщи ДПА, като се базира на полицейски представител.

 

Той сподели през днешния ден, че чиновници обикалят от врата на врата, а също по този начин предизвестяват популацията с високоговорители. Детските градини, образователните заведения и комерсиалните обекти в региона ще останат затворени. Единствено железопътната гара ще остане отворена допустимо най-дълго.

 

Целият регион би трябвало да бъде изцяло евакуиран до обяд. След това централната гара ще бъде затворена за малко, до момента в който бомбата бъде обезвредена.

 

250-килограмовият арсенал беше открит през вчерашния ден при строителни работи. След това бомбата бе обезопасена от сапьорски екип и охранявана от полицията през нощта, когато бе обособена 50-метрова неразрешена зона.

В Германия постоянно откриват неексплодирали муниции от Втората международна война. Повечето от тях биват обезвреждани от сапьори без произшествия, отбелязва ДПА.

 

Източник Българска телеграфна агенция

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР