Полицията в Гърция откри десетки пакети с кокаин, укрити в

...
Полицията в Гърция откри десетки пакети с кокаин, укрити в
Коментари Харесай

Откриха 161 кг кокаин в контейнери с банани в Солун

Полицията в Гърция откри десетки пакети с кокаин, укрити в контейнери с банани, пристигнали от Латинска Америка, оповестиха локални медии, представени от Българска телеграфна агенция.
Наркотикът с общо тегло от 161 кг е бил открит през вчерашния ден в два контейнера на пристанището в Солун. Според полицията контейнерите са пристигнали преди 10 дни от Еквадор.

Стойността на кокаина се прави оценка на 18 млн. евро, а облагата, която биха получили трафикантите от вноса и продажбата му – на 3,2 млн. евро.

В началото на май бяха задържани 10 души в Гърция и 4 в Република Северна Македония, измежду които и 68-годишен доктор, за които се счита, че са членове на незаконна група, която в предишното е била разследвана за контрабанда на горива и цигари. Тогава бяха иззети над 104 кг кокаин, укрити от групата отново в контейнери с банани.

Двата контейнера, иззети през вчерашния ден, са били изпратени от същата компания в Еквадор и са имали същия адресат, основан в Скопие, заради което съгласно гръцките управляващи пратката води до същата незаконна група.

Това е едно от най-големите количества кокаин, откривани на гръцка територия.

Членовете на незаконната група са употребявали нов способ за укриване на опиатите в специфични тайници в контейнерите.

Според полицейски източници огромните количества иззет кокаин приказват, че разрушената при започване на май група е заемала централно място в противозаконния трафик на опиати в Европа./Novini.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР