Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне

...
Полицията в Белград използва днес сълзотворен газ, за да разпръсне
Коментари Харесай

Напрежението в Сърбия ескалира: Протестите за мерките срещу коронавируса не спират

Полицията в Белград употребява през днешния ден сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращи против въвеждането на ограничаващи ограничения за битка с ковид, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС.
 Сърбия митинги БГНЕС
Президентът на Сърбия Александър Вучич даде заден ход от проектите си да сложи още веднъж Белград под карантина тази седмица, само че това не спря хората да употребяват пиротехника и да хвърлят камъни, до момента в който пробват да нахлуят в постройката на Народното събрание.

Няколко души бяха ранени при конфликти пред Народното събрание през днешния ден, в това число някои от опозиционните водачи.
 Сърбия митинги БГНЕС

Протестът стартира към 18 часа локално време и изначало всичко беше умерено, само че малко след 20 часа групи младежи започнаха да хвърлят бутилки и пиротехнически средства против полицията. Полицията отговори със сълзотворен газ.

 Сърбия митинги БГНЕС
Според локална телевизия, по време на митинг в Нови Сад, групи младежи са счупили прозорци на административна постройка. Преди това протестиращи са разрушили витрини в клон на ръководещата Сръбска прогресивна партия в Ниш.

Вчера протестиращи влязоха в битка с полицията и се пробваха да влязат в Народното събрание в Белград, откакто Вучич разгласи, че през уикенда ще бъде въведен полицейски час.
 Сърбия митинги БГНЕС
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР