Полицията в австралийския щат Куинсланд забелязва на пътя необичайно Suzuki

...
Полицията в австралийския щат Куинсланд забелязва на пътя необичайно Suzuki
Коментари Харесай

Шофьор на Suzuki отнесе солена глоба за това, че има гума на мястото на седалката


Полицията в австралийския щат Куинсланд вижда на пътя извънредно Suzuki Jimny, превърнато в пикап. Приближавайки се до колата, която е спряна за инспекция, чиновниците откриват, че тя е съвсем изцяло разглобена: липсват освен всички стъкла и светлини, само че и седалките. Шофьорът на Jimny-то седи на свободно закрепено аварийно и, несъмнено, не е закопчан с защитен колан. Освен това колата няма и скоростен лост.

Може би гумата е единствено краткотрайно решение, към което притежателят на Jimny-то прибягва заради липса на същинска седалка, само че служителите на реда не правят оценка този арт дизайн и постановат доста санкции на водача, като го упрекват и за безпричинно рисково шофиране.

Така водачът на разглобеното Jimny ще би трябвало да заплати скъпо за пренебрегването на очевидния факт, че пикапът не може да се кара по този начин. Максималната санкция, която е наложена и на лидера на Suzuki-то, за неразумно шофиране в Австралия е 2500 локални $, или съвсем 1 600 евро по настоящия обменен курс. При утежняващи условия наказването за нарушаване може да бъде отнемане от шофьорска брошура за период от шест месеца или даже една година затвор.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР